Gabriela Firea, Albă ca Zăpada şi la vot, şi la jurământ

Ultima actualizare:

    La ceremonia de depunere a jurământului a ales tot o bluză şi un sacou albeFoto: David Muntean
La ceremonia de depunere a jurământului a ales tot o bluză şi un sacou albeFoto: David Muntean

Roşul, culoarea partidului din care provine, nu o prinde bine pe Gabriela Firea. Noul primar general al Capitalei are o pasiune pentru albul imaculat. Sacoul alb purtat în ziua votării i-a purtat noroc, aşa că nu şi-a schimbat vestimentaţia nici la ceremonia de învestire.

Gabriela Firea se numără printre politicienii superstiţioşi. Cel puţin asta spun despre ea hainele pe care le poartă. Dacă totuşi nu e o simplă coincidenţă, sacoul alb pe care l-a îmbrăcat în ziua scrutinului din 5 iunie i-a adus o mare bucurie în carieră. Gabriela Firea nu l-a dat jos nici seara târziu, când a stat cu ochii pe rezultatele preliminare ale alegerilor locale. La fel ca în sport, unde echipa câştigătoare nu se schimbă niciodată, primarul ales al Bucureştiului a mers pe aceeaşi linie vestimentară la ceremonia de depunere a jurământului.

Pe 5 iunie a votat la Colegiul Tudor Vianu, îmbrăcată cu sacoul alb
Pe 5 iunie a votat la Colegiul Tudor Vianu, îmbrăcată cu sacoul alb

Cruciuliţă la gât, sacou alb şi poţi să juri că sub el era aceeaşi bluziţă din 5 iunie. Asta doar în cazul în care nu are mai multe. Singura diferenţă e că joi seară, la învestirea care a avut loc la Teatrul Excelsior, a asortat o fustă neagră la sacoul norocos. Dintre superstiţioşii patriei, cei mai de seamă sunt liderii PDL Vasile Blaga şi Emil Boc, care au purtat în repetate rânduri cravate violet. Candidatul PSRO la Primăria Cluj-Napoca Mircia Giurgiu îi întrece pe toţi. Pe vremea când era deputat, acesta a declarat senin că poartă mereu maieul pe dos, pe sub cămaşă.

Traian Băsescu a făcut o pasiune  pentru tricoul bleu
Traian Băsescu a făcut o pasiune pentru tricoul bleu

Ce vrea să facă în Bucureşti

  • Transport public gratuit pentru toţi locuitorii Capitalei
  • Dezvoltare armonioasă a tuturor sectoarelor Bucureştiului, prin semnarea de parteneriate cu primăriile de sector
  • Cooperare cu primăriile din Ilfov pentru modernizarea zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov
  • Rezolvarea problemei ţânţarilor din parcuri
  • Construirea de creşe şi grădiniţe în sectorul 5, deficitar la acest capitol
  • Rezolvarea problemelor mari de trafic din sectorul 6

Superstiţiile vestimentare, la modă

Preşedintele Iohannis ţine foarte mult la cravata sa bleu
Preşedintele Iohannis ţine foarte mult la cravata sa bleu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a purtat excesiv un tricou bleu în primăvara anului 2007, cu ocazia referendumului pentru demiterea sa. I-a purtat noroc, fiindcă opoziţia nu a reuşit înlăturarea sa.  În 2012, cu ocazia celui de-al doilea referendum pentru demitere, firma producătoare i-a făcut cadou un set de cinci bucăţi pentru că a plimbat marca pe la televizor în 2007.


    Preşedintele Iohannis ţine foarte mult la cravata sa bleu
Preşedintele Iohannis ţine foarte mult la cravata sa bleu

Şi actualul preşedinte, Klaus Iohannis, nu se poate dezlipi de un articol vestimentar: cravata bleu miraculoasă. Şeful statului a purtat aceeaşi cravată la întâlnirea din 30 septembrie 2015 cu vicepreşedintele SUA Joe Biden, dar şi la recepţia din aceeaşi zi dată de Barack Obama la Adunarea generală a ONU. Cravata a însoţit costumul şi la învestirea Guvernului Cioloş (17 noiembrie 2015), dar şi în 31 martie 2016, la Summitul Securităţii Nucleare de la Washington.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net