Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan. O acuză de premeditare a violenţelor de pe 10 august

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a cerut, sâmbătă, la Comitetul Executiv Național al PSD, demisia ministrului de Interne Carmen Dan, potrivit unor surse Digi24.

Se încing spiretele în PSD. La Neptun are loc şedinţa Comitetului Executiv, în urma căreia Liviu Dragnea ar trebui să îi împace pe contestatarii din partid, care i-au cerut să facă un pas în spate.

Şedinţa a început cu scântei. Gabriela Firea a cerut ministrului de Interne Carmen Dan demisia, ca urmare a violenţelor de la mitingul din 10 august. Ea acuză ministrul de interne de premeditarea violențelor, conform digi24.ro.

Între Gabriela Firea și Liviu Dragnea – protectorul politic al lui Carmen Dan – sunt tensiuni din cauza faptului că Ministerul de Interne încearcă să paseze responsabilitatea juridică pentru violențe pe prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, un apropiat al primarului Bucureștiului.

Zilele trecute, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru a fost abordată la o terasă din Bucureşti de un cetăţean care i-a cerut să iasă public şi să spună că ministrul de Interne, Carmen Dan, şi liderul PSD, Liviu Dragnea, mint cu privire la intervenţia Jandarmeriei la protestul din 10 august. În replică, prefectul a afirmat că ea a spus acest lucru şi i-a cerut cetăţeanului să meargă şi să le întrebe pe persoanele vinovate, deoarece ea este nevinovată.

Anterior,  Speranţa Cliseru spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, afirmaţiile ei contrazicânu-se cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan.

Aceştia au susţinut că ordinul a fost semnat în jurul orei 20.00, pentru ca jandarmii să evacueze spaţiul din faţa sediului Guvernului, în jurul orei 23.00.

De altfel, nu sunt singurele contradicţii în declaraţiile autorităţilor. Speranţa Cliseru a mai spus că nu a fost în Piaţa Victoriei în 10 august, la mitingul Diasporei, contrazicându-i, astfel, pe ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, precum şi pe coordonatorul intervenţiei jandarmilor, Laurenţiu Cazan, care au afirmat că prefectul a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16.00.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net