Gala Bute, din nou la judecată. Patru martori noi vor fi audiați

Ultima actualizare:

    Lucian Bute a câștigat lupta cu Jean Paul Mendy
Lucian Bute a câștigat lupta cu Jean Paul Mendy

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție vor audia luni patru noi martori în dosarul „Gala Bute”, în care Elena Udrea și Rudel Obreja au fost trimiși în judecată. Magistrații vor cere socoteală în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii pentru organizarea meciului susținut la București de pugilistul Lucian Butea în compania lui Jean Paul Mendy.

Patru martori-cheie au fost chemați azi la Curtea Supremă pentru a oferi explicații în legătură cu modul de organizare al galei de box de la București din 9 iulie 2011. Magistrații încearcă să afle cum au fost cheltuiți banii alocați meciului pe care Lucian Bute l-a disputat în fața francezului Jean Paul Mendy. La precedentul termen, în 19 octombrie, fostul pugilist Leonard Doroftei a fost adus la audieri, însă nu a fost de prea mare folos judecătorilor.

Fostul pugilist a declarat că nu a fost implicat în organizarea acestui meci, în urma căruia Lucian Bute s-a impus prin KO în runda a patra. În urma acestui meci, Lucian Bute și-a păstrat centura de campion mondial.

În dosarul „Gala Bute”, care a ajuns la Instanța Supremă în aprilie 2015, au fost deja trimiși în judecată ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului de atunci, Elena Udrea, ministrul Economiei de la acea dată, Ion Ariton, și președintele Federației Române de Box în exercițiu, Rudel Obreja. Acuzațiile sunt grave și se referă la luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. Pentru organizarea galei de box au fost cheltuite 2,1 milioane de euro din bugetul Ministerului Dezvoltării și dni bugetul a zece societăți de stat din subordinea Ministerului Economiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net