Galaţi: Vărsare de sânge în faţa unei şcoli speciale/Vezi cum a salvat paznicul instituţiei viaţa unei femei

Ultima actualizare:

Totul a pornit de la o ceartă între Ionuţ Stamate şi Raluca Ţurcanu, bărbatul neacceptând că iubita lui părăsise locuinţa pe care o împărţeau. Ieri dimineaţă a aşteptat-o în faţa Şcolii "Constantin Pufan" din Micro 40 în speranţa că o va face să se răzgândească.

"Doamna a venit ieri înainte de ora 8.00 să îşi aducă sora la şcoală. A fost atacată cu cuţitul când a ieşit. Din câte am înţeles, erau despărţiţi şi locuiau deja separat", ne-a declarat Simona Grigore, asistent social în cadrul Şcolii Speciale "Constantin Pufan".

Simona Grigore, asistent social

image

Cel care a făcut ca furia bărbatului să nu aibă consecinţe mult mai grave a fost gardianul care păzeşte şcoala. Agentul Iancu Miltiade venise la serviciu cu puţin timp înainte de întâmplare şi îl găsise pe Ionuţ în faţa porţii.

„Mi-a spus că o aşteaptă pe soţia lui să îi dea o adeverinţă. Apoi am intrat, m-am schimbat şi când m-am uitat pe fereastră am văzut cum sărea la ea cu cuţitul. Am ieşit şi el avea cuţitul în mână, o tăiase pe ea la gât şi se tăiase şi el la gât. Când a vrut să dea din nou, i-am pus piedică, dar a vrut să mă lovească şi pe mine. Atunci l-am apucat şi l-am băgat în curte şi am sunat la 112", ne-a declarat Iancu Miltiade.

Agentul a fost ieri chemat de conducerea ISJ Galaţi şi felicitat pentru curajul lui.

„Instituţia noastră nu are fonduri pentru premiere, dar am propus conducerii firmei de pază să îl premieze pentru gestul lui" a precizat inspectorul general Doruleţ Resmeriţă.

Raluca Ţurcanu şi Ionuţ Stamate au fost duşi la Spitalul de Urgenţă unde au primit îngrijiri medicale. Poliţiştii Secţiei 4 i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru port ilegal de armă albă. Dacă tânăra va depune plângere, el va fi cercetat şi pentru vătămare corporală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net