Gardul pe care Ungaria îl va construi la graniţa cu România va avea 70 km

Ultima actualizare:

    Gardul va începe la granița dintre Ungaria, Serbia și România
Gardul va începe la granița dintre Ungaria, Serbia și România

Ungaria plănuieşte să construiască un gard lung de 70 km de-a lungul frontierei sale cu România, pentru a preveni intrarea imigranţilor clandestini, a declarat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, joi dimineaţă, potrivit Mediafax.

Explicând această decizie, ministrul a precizat că traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul frontierei cu Serbia îşi schimbă ruta din cauza gardului construit acolo, iar presiunea ar urma să se mute în direcţia României.

Gardul va începe de la graniţa dintre Ungaria, Serbia şi România, a adăugat el.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că ridicarea unui gard între două state membre ale UE şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european, precizând că această poziţie a fost comunicată părţii ungare.

Pe de altă parte, în urmă cu puțin timp, a început, la Palatul cotroceni, ședinţa CSAT, în care se discută poziţia României în criza refugiaţilor, în contextul refuzului autorităţilor române de a accepta cotele obligatorii.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) este condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

Principala problemă cu care se confruntă România acum este dezbaterea privind introducerea cotelor obligatorii, aşa cum a propus Comisia Europeană. Potrivit proiectului, aflat încă în dezbatere, României i-ar reveni 6.351 de refugiaţi, însă atât preşedintele, cât şi premierul Victor Ponta, au declarat în repetate rânduri că România poate prelua doar 1.785 de persoane, dintre care 1.705 solicitanţi de azil din Italia şi Grecia, precum şi încă 80 de persoane din afara Uniunii Europene.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net