Garsoniera și o treime din pensie torționarului Vişinescu, sub sechestru

Ultima actualizare:

    Alexandru Vișinescu este primul torționar judecat pentru fapte de genocid
Alexandru Vișinescu este primul torționar judecat pentru fapte de genocid

Nu recunoaște în ruptul capului că a torturat și a înfometat deținuții politici de la Penitenciarul Râmnicu Sărat, unde el era șef în anii 50. Alexandru Vișinescu este primul torționar condamnat care ar putea să plătească pentru fapte de genocid din perioada comunistă.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a instituit sechestru pentru ”garantarea reparării pagubei”, până la concurenţa sumei de 660.000 de euro, informează Mediafax.

Astfel, judecătorii au pus sechestru asupra garsonierei în care locuieşte Vişinescu, care este evaluată la 78.450 de lei. Sechestru asigurător a fost pus şi pe 12 acţiuni deţinute la SIF1 Banat-Crişana SA, 10 acţiuni la SIF2 Moldova SA, 64 de acţiuni la SIF3 Transilvania SA, 77 de acţiuni la SIF4 Muntenia SA şi 21 de acţiuni deţinute la SIF5 Oltenia SA, precum şi pe dividendele la care acţiunile respective dau dreptul.

”Instituie, în acelaşi scop, poprire asigurătorie asupra unei cote de 1/3 din pensia, în valoare netă de 3.376 lei, încasată de inculpat de la Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, cu reţinerea acesteia de către terţul poprit”, se mai arată în decizia de miercuri a CAB.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca statul român, reprezentat de Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor să fie părţi responsabile civilmente în dosarul lui Vişinescu, astfel încât dacă Instanţa va dispune plata unor daune morale, cele trei instituţii vor plăti şi ele, alături de Vişinescu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net