Gelu Voican Voiculescu, dat în judecată pentru vila din Primăverii. Stă abuziv de 10 ani

Ultima actualizare:

    Gelu Voican Voiculescu face parte din fosta nomenclatură și nu vrea să renunțe la privilegii
Gelu Voican Voiculescu face parte din fosta nomenclatură și nu vrea să renunțe la privilegii

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre cei mai puternici și influenți politicieni de la începutul anilor '90, are probleme cu casa! Acesta refuză să părăsească vila din Primăverii cu nouă camera și insistă să plătească o chirie de 149 de lei pe lună. RA-APPS l-a dat în judecată.

Figuri din epoca demult apusă încă se mai bucură de privilegiile pe care le-au avut. Gelu Voican Voiculescu, 78 de ani, este un exemplu viu.

Acesta locuiește și acum în vila de protocol primită pe vremea când era om de stat și nu mai vrea să plece din ea. Ba chiar, refuză să plătească o chirie actualizată.

Gelu Voican Voiculescu trebuia să plece din vila RA-APPS în 2009

Aflată în Cartierul Primăverii din București, pe strada Barbu Iscovescu, casa este imensă: are nouă camere, în suprafață de 133 metri pătrați și dependințe care se întind pe158 metri pătrați.

Gelu Voican Voiculescu a primit-o de la Regia Autonomă- Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în 1990 și pe 23 august 2001 contractul i-a fost reactualizat.

A expirat apoi în 2009, dar statul nu a mai vrut să-l țină în palat. De atunci, au trecut zece ani, iar autoritățile se luptă în instanță ca să-l dea afară și să recupereze banii.

Gelu Voican Voiculescu, chirie de 149 de lei pe lună

Acesta plătește o chirie lunară de 149 de lei, stabilită în urmă cu 18 ani, deși din 2008 tarifele prevăzute de  OUG nr. 9/2008 sunt altele. Voiculescu ar trebui să achite lunar 3.450 euro. O sumă pe care o consideră abuzivă.

Palatul în care Gelu Voican Voiculescu stă de aproape 30 de ani
Palatul în care Gelu Voican Voiculescu stă de aproape 30 de ani

„Cum sunt în litigiu cu RA-APPS din 2009, este un dosar pe rolul instanțelor, nu vreau să dau declarații despre acest caz. Așa este igienic și sănătos, când ai un dosar în justiție, să nu faci declarații și în presă,” explica acesta.

RA-PPS l-a chemat în judecată. În două hotărâri date în primă instanță, de Judecătoria Sectorului 1 și apoi de Tribunalul București, Voican Voiculescu a fost obligat să plătească 200.000 de euro, reprezentând chirii, penalități și dobânzi.

Gelu Voican Voiculescu se judecă în instanță

În faţa instanţei, Gelu Voican Voiculescu nu a argumentat de ce nu a mai plătit chiria din 2008, ci a încercat să folosească tot felul de tertipuri avocăţeşti pentru a trena procesul. Mai întâi, a invocat nelegalitatea scutirii RA-APPS de la plata taxei de timbru.

După ce instanţa a respins această cerere, fostul viceprim-ministru a găsit o altă chichiţă. A cerut suspendarea procesului până la soluţionarea unui alt dosar, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

În respectivul proces, el a cerut revizuirea unei sentinţe judecătoreşti, din 2001, prin care i-a fost respinsă solicitarea de a cumpăra imobilul.

RA-APPS a explicat atunci că vila are statut de locuinţă de serviciu, fiind ocupată, înainte de Revoluţie, de către fostul demnitar comunist Nicolae Giosan şi, prin urmare, este exceptată de la vânzare.

Gelu Voican Voiculescu i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu

Preţul la care Voiculescu voia să cumpere vila era unul de chilipir: aproximativ 13.000 de euro. Cazul urmează să ajungă la Curtea de Apel București, unde se va judeca recursul, după cum scriu cei de la ziare.com.

Gelu Voican Voiculescu a fost unul dintre actorii politici cheie în timpul Revoluției, dar și după. El a fost cel care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu, iar în Guvernul Petre Roman a ocupat funcția de viceprim-ministru și a fost responsabil cu controlul serviciilor secrete (1989-1990). Ion Iliescu l-a trimis de două ori ambasador în Tunisia (1994) și Maroc (2001).

În prezent, este director general al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, aflat în subordinea Senatului.

Citește și:

https://www.click.ro/vedete/romanesti/gelu-voican-voiculescu-despre-marioara-si-oana-zavoranu-sunt-niste-nulitati-nici

https://www.click.ro/news/national/uite-ce-pensie-are-omul-care-i-condamnat-la-moarte-pe-sotii-ceausescu

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net