Generatia Alfa. Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea

Ultima actualizare:

    Generația Alfa. Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea pentru că ei consideră că tehnologia nu este o unealtă, ci o parte integrantă a existenței lorFOTO: adevarul.ro
Generația Alfa. Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea pentru că ei consideră că tehnologia nu este o unealtă, ci o parte integrantă a existenței lorFOTO: adevarul.ro

Copiii născuţi după 2010, numită de specialiști Generaţia Alfa, vor schimba radical lumea în care trăim. Ei vin după Generațiile Z și X. Generaţia Alfa va atinge un total de 2 miliarde de persoane până în anul 2025.

Specialiștii din întreaga lume au ”împărțit” populația globului în ”Generații” pentru a explica schimbările din societate. Au început cu Baby Boomers, adică cei care au peste 55 de ani și care s-au născut după cel De-al Doilea Război Mondial, când a avut loc o explozie a natalității.

A urmat Generația X cei care au acum între 35 și 55 de ani, considerată cea cu cei mai mulți intelectuali. Din Generația Z fac parte cei care acum au 10 – 19 ani. Este vorba despre persoanele tinere care sunt grăbite, învață limbi străine, butonează telefonul și stau mult timp pe rețelele de socializare, dar nu sunt obedienți , nu le place să citească și nici cu sportul nu sunt prieteni.

Din urmă, vin acum și cei din Generația Alfa.

Cine face parte din Generatia Alfa

Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea pentru că ei consideră că tehnologia nu este o unealtă, ci o parte integrantă a existenței lor, spun specialiștii. Aceştia vor fi cei mai numeroşi, cei mai educaţi şi vor beneficia de cea mai bună situaţie financiară din toate timpurile.

Obişnuiţi cu telefoanele şi tabletele încă de mici şi dependenţi de tehnologie, aceştia vor fi în permanentă comunicare cu ceilalţi, doar printr-un click.   

Cu alte cuvinte, Generaţia Alfa este sinonimă cu „nativii digitali”. Se preconizează că, la nivel mondial, 2,5 milioane de copiii Alfa se nasc săptămânal, iar Generaţia Alfa va atinge un total de 2 miliarde de persoane până în anul 2025.   

„Sunt copiii care trăiesc într-o lume complet diferită. Sunt stimulaţi cognitiv încă din primii ani de viaţă, au acces la informaţii instant, au acces la copii de pe alte continente prin intermediul tehnologiei, au posibilitatea să călătorească încă de mici. Ei trăiesc în epoca libertăţii, sunt viitorii adulţi fără prejudecăţi. Spre exemplu, aceştia copii vor fi în contact cu un alt tip de învăţare, mai interactiv. Practic, revoluţia tehnologică e cea care îi influenţează foarte mult pe aceşti copii din generaţia Alfa”, a declarat, pentru „Adevărul”, psihologul Mihai Copăceanu.  

Generația Alfa, cei mai competitivi

Spre deosebire de generaţiile anterioare, copiii din Generaţia Alfa sunt mult mai competitivi. „Nivelul de stres este mult mai ridicat în rândul acestei generaţii. Copiii Alfa pot face liceul în altă parte, îşi pot crea de mici propriul business. E o presiune care se pune pe ei încă din primii ani de viaţă şi astfel nu-şi mai trăiesc copilăria. Nu au timp să fie lipsiţi de griji. Tehnologia în acest caz devine un risc, e un instrument la care ei sunt obligatoriu conectaţi”, remarcă Mihai Copăceanu, citat de ziarul Adevărul.   

Generația Alfa, mereu conectată la Internet

Generaţia Alfa reprezintă o provocare chiar şi pentru proprii părinţi. Asta pentru că aceşti copii, fiind mereu conectaţi la Internet şi la diverse aplicaţii, nu au timp să închege o relaţie sănătoasă cu părinţii.

Piaţa muncii va trebui să se adapteze pentru Generația Alfa

Potrivit psihologilor, indivizii din generaţia Alfa vor fi tot mai autonomi. Se spune că vor schimba radical lumea în care trăim, în bine. Pe lângă faptul că se pot adapta foarte uşor la schimbări, o altă caracteristică importantă a lor este că suferă de prezenteism. Mai exact, ei nu sunt interesaţi de ce s-a întâmplat în trecut sau de ce se va întâmpla în viitor, ci pun accentul pe prezent.   

”Deja se merge spre digitalizare: vedem roboţi care pot sta de vorbă cu clienţii în locul oamenilor care sunt angajaţi acum într-un call center. Şi agricultura se poate robotiza. În meseriile viitorului va fi nevoie de tot mai multă creativitate, pe care aceşti tineri din generaţia Z o posedă din plin”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare.

Sursa: adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net