Mircea Geoană l-a acuzat pe Victor Ponta de pierderea alegerilor din 16 noiembrie. Conform politicianului, deşi Ponta avea informaţii din partea echipei de consultanţă, potrivit cărora situaţia din diaspora era una dramatică, actualul preşedinte al social democraţilor ar fi refuzat suplimentarea numărului de secţii de vot.


Invitat la Digi24, Geoană l-a atacat din nou dur pe Victor Ponta şi că cei de la consulate şi ambasade nu au nici o vină pentru ce s-a întâmplat în primul şi al doilea tur al alegerilor. 

"Am vorbit cu mulţi din Ministerul de Externe care se plângeau că sunt prinşi în foc încrucişat pe motive electorale. Cer public să se facă publică diferenţa dintre ceea ce au cerut ambasadele şi consulatele României şi ceea ce s-a aprobat la Bucureşti. Calitatea secţiilor de votare a fost modificată. Au fost mai puţine secţii acolo unde sunt români mulţi şi, invers, multe secţii de votare în locuri unde comunitatea românească era redusă numeric. Am informaţii, există toate indiciile că echipa de consultanţă a lui Ponta i-a spus să facă mai multe secţii şi el a spus: «Nu facem mai multe secţii!»“. Am şi informaţii potrivit cărora, cel care a luat ultima decizie în acest caz a fost candidatul, Victor Ponta. Despre implicarea lui Liviu Dragnea nu ştiu nimic. Oricare ar fi responsabilul, cred că a fost o soluţie catastrafolă: a declanşat emoţie şi furie civică care ne-au dus la cea mai dramatică înfrângere a unui candidat PSD din istoria alegerilor din România", a declarat Geoană.  

victor_ponta.jpg

victor ponta
Victor Ponta
Foto: Marian Iliescu/Adevărul

Mircea Geoană a declarat, totodadă că scrisoarea deschisă a lui Ion Iliescu adresată către membrii şi simpatizanţii Partidului Social Democrat este „pertinentă“ : „E un moment dificil pentru partid, pentru stânga românească. E revoltăror dacă am ajuns să dăm afară un fost şef de partid doar pentru că nu corespunde cu valorile actuale“, conform adevarul.ro.

 
 
Loading...