Georgiana a intrat pe mâna medicilor germani

Ultima actualizare:

    Georgiana va face  terapie cu protoni  la Centrul Rinecker din München, una din cele zece clinici din lume care efectuează un  astfel de tratament
Georgiana va face terapie cu protoni la Centrul Rinecker din München, una din cele zece clinici din lume care efectuează un astfel de tratament

Cu multe speranţe a plecat marţi Georgiana Selea în Germania, locul unde va face terapia cu protoni pentru a scăpa de tumoră. Miercuri, medicii de la Centrul Rinecker i-au făcut prima consultaţie.

„Luni, înainte să plece spre Germania, Georgiana a venit cu tatăl şi cu sora sa la noi (n.r. Direcţia de Sănătate Publică Olt – DSP). Era veselă şi foarte optimistă, bucuroasă că, în sfârşit, pleacă la tratament”, ne-a declarat dr. Ramona Lesnic, reprezentantul DSP Olt care s-a ocupat de dosarul medical al adolescentei de 16 ani, din Slatina.

„Tot luni, am virat şi banii către clinica din München, unde pacienta va face terapia cu protoni. E vorba de 32.550 de euro, bani pe care i-a dat Ministerul Sănătăţii pentru tratamentul cu protoni, pentru transport şi cazare”, a adăugat dr. Ramona Lesnic. 

Marţi, Georgiana a ajuns în Germania şi s-a cazat într-un apartament al Centrului de Terapie cu Protoni Rinecker. Înainte de a pleca, însă, din ţară, familia fetei nu a uitat să le mulţumească celor care au ajutat-o să ajungă aici. „Mulţumesc tuturor persoanelor care s-au implicat pentru a reuşi în această grea încercare pentru noi. Datorită vouă am reuşit! Georgiana va pleca marţi spre Germania!”, au scris pe Facebook părinţii adolescentei. 

Ieri, Georgiana a fost consultată de medicii germani şi a început investigaţiile specifice. „Apoi, va urma radioterapia cu protoni de care are mare nevoie”, au mai spus părinţii.

Georgiana a aflat, în urmă cu mai bine de un an, că are o tumoră la glanda hipofiză (n.r. glanda endocrină). Imediat, copila a fost operată la Bucureşti, fiindu-i îndepărtată hipofiza. Însă i-a fost afectată vederea şi, cel mai grav, a rămas cu un rest tumoral. Ca să scape în totalitate de tumoră are nevoie de radioterapie cu protoni, tratament care nu se face la noi în ţară.

Click spune

În terapia cu protoni, fasciculul ţinteşte precis zona afectată. Protonii se opresc odată ce îşi ating ţinta, adică celulele canceroase, ceea ce înseamnă că  efectele terapiei cu protoni sunt mult mai puţin dăunătoare pentru ţesutul din jur, ceea ce nu putem spune despre radioterapia convenţională, care are multe efecte adverse.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net