Medicul și managerul Institutului Matei Balș din Capitală, Adrian Streinu Cercel, a atras atenția în privința unui gest făcut în semn de salut atunci când două sau mai multe persoane se întâlnesc, avertizând că acesta este periculos și ne poate îmbolnăvi de coronavirus.


Dacă v-ați gândi că salutul cu pumnul este mai indicat în această perioadă, deoarece se utilizează partea exterioară a mâinii și, astfel, riscul ca microbii să ajungă pe față este, teoretic, mai mic, medicul Adrian Streinu-Cercel demontează această ipoteză.

Adrian Streinu-Cercel a declarat că persoanele care aleg să se salute prin ciocnirea pumnilor riscă să se infecteze cu coronavirus, pentru că ulterior au tendinţa de a pune palma pe pumn, apoi să-şi pună mâinile pe faţă.

Avertismentul lui Streinu-Cercel cu privire la formele de salut din această perioadă

„Dorinţa mea cât se poate de clară este să văd cât mai puţini pacienţi. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriţi cât mai mult să vă contaminaţi între dumneavoastră, inclusiv în familiile dumneavoastră.

Există un risc mare, în acest moment, să vă infectaţi în familie. Mai mult decât atât, aş vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, şi anume - avem tendinţa să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea este contraindicat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la evenimentul de lansare a campaniei a PSD Bucureşti, de la Parlament.

Acesta a explicat şi motivul pentru care nu recomandă un astfel de salut. „De ce? Pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas”, a completat Cercel, care recomandă oamenilor salutul din cap sau cel cu mâna dusă la piept, care, asigură el, are același rezultat.

 

 
 
Loading...