Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, confirmat cu COVID-19. Care este starea lui de sănătate

Ultima actualizare:

    Gheorghe Damian, primarul celei mai bogate localități din România, are o formă ușoară a bolii și se află în carantină la domiciliuSursa foto: Adevărul
Gheorghe Damian, primarul celei mai bogate localități din România, are o formă ușoară a bolii și se află în carantină la domiciliuSursa foto: Adevărul

Gheorghe Damian, Primarul din Ciugud, cea mai bogată comună din românia, a fost confirmat cu COVID-19. Potrivit DSP Alba, în ultimele 24 de ore, în comună s-au înregistrat 4 infectări noi, iar Incidența la mia de locuitori este 5,5.

Situația primarului Gheorghe Damian a fost confirmată de reprezentanții Primăriei Ciugud, potrivit alba24.ro. „Am fost informați și noi astăzi că domnul primar a fost diagnosticat cu SARS-COV-2. De câteva zile domnul primar a luat decizia de a se autoizola și apoi a fost carantinat la domiciliu. Din fericire starea sa de sănătate este bună și, potrivit medicilor, până acum toate premisele sunt că ar fi o formă ușoară. La nivelul Primăriei Ciugud am luat decizia testării tuturor colegilor, iar niciunul dintre noi nu a fost confirmat pozitiv. Testarea va fi repetată în zilele următoare pentru o siguranță deplină. Până atunci am decis dezinfectarea totală a primăriei, care a avut loc în această dimineață, și sporirea tuturor măsurilor de protecție. Activitatea Primăriei Ciugud nu este afectată, însă toate activitățile cu publicul se vor desfășura cu și mai multe măsuri sporite de siguranță. Facem un apel la toți cetățenii să respecte măsurile sanitare impuse pentru prevenirea și combaterea virusului SARS-COV-2 și să poarte masca în toate spațiile publice, indiferent că sunt închise sau deschise” a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Lungu.

Cine este primarul Gheorghe Damian

Gheorghe damian se află la al șaselea mandat în fruntea Primăriei din Ciugud, cea mai bogată localitate din România, a cărei administrație a reușit să atragă fonduri europene de peste 27 de milioane de euro. Banii au fost investiți în infrastructură, canalizare, alimentare cu apă și alte utilități. Recent, aici a fost lansat conceptul de Smart Village - o soluție de digitalizare a serviciilor publice și de dezvoltare. Tot în Ciugud se află și cea mai modernă școală din România, care pare a fi ruptă din filmele SF. 

De profesie este asistent medical

Primarul reales Gheorghe Damian s-a născut la 7 octombrie 1967 în localitatea Daia Română, din județul Alba. Este  căsătorit și are un copil. Edilul a terminat liceul Sanitar Sebeș, specializarea în asistență sanitară, iar apoi a urmat și absolvit Facultatea de Științe din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La începutul carierei sale, Damian a lucrat în cadrul Serviciului de Ambulanță Sebeș, iar apoi în cadrul Spitalului Județean Alba, la secția Terapie Intensivă. Gheorgeh Damian este președinte al filialei județene Alba a Asociației Comunelor din românia, președinte al Asociației Intercomunitară de Dezvoltare Ciugud-Sântimbru și președinte al Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Ciugud-Berghin.

A fost exclus din PSD în 2017

Gheorghe Damian a candidat anul acesta ca independent după ce a fost exclus din PSD în 2017, în urma unei decizii a Comitetului Executiv Judeţean Alba. Conducerea judeţeană a partidului a anunţat, la acea vreme, că edilul a fost exclus în urma unei ”analize aprofundate” a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare 2016 şi a rezultatelor obţinute. Hotărârea PSD Alba a fost confirmată de CEX-ul naţional al partidului în ianuarie 2018 Anul acesta, la alegerile locale, Gheorghe Damian, care a candidat ca independent, a avut ca și contracandidat un reprezentant din partea Partidului Mișcarea Populară.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net