Gheorghe Dincă, acuzat de omor calificat. Alexandra a fost ucisă în jurul orei 12, după ce a fost prinsă cu telefonul

Ultima actualizare:
Alexandra Măceșanu a sunat la 112 ca să ceară ajutorul polițiștilor
Alexandra Măceșanu a sunat la 112 ca să ceară ajutorul polițiștilor

Procurorii DIICOT au ieșit duminică seară, 28 iulie, să dea declarații presei, la câteva ore după ce Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât pe adolescentele Alexandra Măceșanu (răpită pe 24 iulie) și Luiza Mihaela Melencu (dispărută în aprilie). Oamenii legii au anunțat că bărbatul din Caracal este oficial acuzat de omor calificat, după ce cu o zi înainte fusese încadrat la viol și trafic de minori.

Potrivit anchetatorului, din declaraţia criminalului reiese că Alexandra a fost ucisă joi, în jurul orei 12, după ce a fost prinsă de acesta vorbind la telefonul mobil cu operatorul de la 112. Ulterior, corpul fetei a fost incinerat.

Mama Alexandrei a recunoscut mai multe bijuterii

Giorgiana Hosu, procurorul șef adjunct DIICOT, a mai spus că într-un butoi din curtea casei criminalului au fost găsite oase şi dinţi de natură umană, dar și bijuterii pe care mama victimei le-a recunoscut ca aparţinând Alexandrei. 

„La data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea şi adăpostirea minorei prin constrânge, răpire şi profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o contituţie fizică masivă, în faţa căruia o minoră de 15 ani a avut practic nicio şansă să se apere. În cenuşa găsită într-un butoi metalic a fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate, dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte fragmente de lănţişoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară de monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei”, a spus Giorgiana Hosu.

Ce a declarat Gheorghe Dincă în apărarea sa

„Mi s-a prezentat fotografia numitei Măceșanu Alexandra Mihaela şi declar că nu o cunosc. Nu am văzut-o niciodată. Nu am transportat-o niciodată pe aceasta cu autoturismul. Dețin un autoturism marca Renault Megane cu număr de înmatriculare (...), de aproximativ doi ani de zile.

Joi, în data de 25.04.2019, la ora 07.30 am fost în oraș, la piață, cu autoturismul și am cumpărat niște roșii. M-am apucat de lucru apoi, dezmembrare de motoare, piese și utilizarea cuprului și aluminiului obținut pentru vânzare. Le-am încărcat în saci și în camioneta marca Fiat 4x4 cu număr de înmatriculare de România (...). Asta a durat până la ora 21.00-22.00.

Am dat foc la niște haine ca să mă protejez de țânțari. Le-am lăsat fumegând. Cred că în jur de ora 20:00 am făcut focul. Nu știu dacă i-am deranjat pe vecini. Și ei fac fum în curte. Nu am mai plecat cu mașina de acasă. După aceea m-am culcat și m-am trezit la ora 06:00, când au venit polițiștii la percheziție. Miercuri, în data de 24.07.2019, m-am trezit dimineața și am fost până în oraș, am luat lapte bătut și am venit acasă.

Am dezasamblat piese și motoare și am recuperat cupru și aluminiu. Am făcut asta până în jurul orei 12.00, când am plecat să duc o piesă unei persoane din Osica. Era vorba de un motoraș de 13 Cp. M-am dus cu autoturismul Renault Megane. După aceea m-a întors acasă și am continuat să dezmembrez piese. Am făcut asta cam până la ora 22.00 și apoi m-am culcat. Dorm de obicei în camera de jos. Am deținut un service auto până în 2000”, ar fi spus Gheorghe Dincă înainte de a recunoaște crimele.

Citește și: 

Crima din Caracal. Rămăşiţe de oase, haine şi încălţăminte, descoperite într-o valiză pe fundul unui lac

Crima din Caracal. Gheorghe Dincă: «Am dat foc la niște haine să mă protejez de țânțari»

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net