Gheorghe Dincă, pus din nou sub acuzare. Ce fapte a mai comis criminalul din Caracal

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă a fost acuzat de profanare de cadavreFoto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă a fost acuzat de profanare de cadavreFoto: Inquam Photos

În ziua în care a oferit ultimele declaraţii în fața procurorilor DIICOT, Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din Caracal, a fost acuzat de o nouă faptă.

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală pe numele lui Gheorghe Dincă cu infracțiunea de profanare de cadavre, faptă de care bărbatul nu fusese inițial acuzat de anchetatori, a anunțat avocatul Claudiu Lascoschi. Miercuri dimineață, Dincă a fost adus la DIICOT pentru a fi informat.

Gheorghe Dincă, acuzat de profanare de morninte

„S-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de profanare de cadavre, infracțiune care nu fusese reținută, deși el declarase că cadavrele au fost arse în acel butoi”, a anunțat, la sediul DIICOT, Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă. Potrivit apărătorului, acuzația este pentru ambele victime, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, informează Mediafax. 

Profanarea mormintelor constă în fapta unei persoane de a se comporta într-un mod nefiresc faţă de un monument, o urnă funerară sau un cadavru, afectând astfel obligaţia de respect faţă de morţi.

Ce reprezintă profanarea de morminte sau cadavre

Conform art.338 Noul Cod Penal, alin. 2, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În această categorie intră și orice comportament de tip satanist faţă de mormite sau mutilarea și tranșarea cadavrelor. 

Gheorghe Dincă se află în arest din luna iulie, după ce a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

Ce legătură au descoperit autoritățile între oasele din curtea lui Dincă și cele din pădure

Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la liziera unei păduri de lângă Caracal.În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul. Totuși, testele au arătat că atât în butoiul din curte, cât și în liziera din pădure au fost folosite exact aceleași subtanțe pentru arderea trupurilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net