Gheorghe Dincă n-a devenit brusc un monstru şi un abuzator sexual în aprilie 2019, când a răpit-o pe Luiza, prima sa victimă. Toată viaţa mecanicului de 66 de ani din Caracal, poreclit ”Popicu”, a fost un lung şir de violenţe.


Bărbatul, care a avut şi el parte de tratamente dure în copilărie, a „copiat” modelul şi în familia sa şi, ulterior, asupra victimelor adolescente Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu. Procurorii au detaliat toate aceste episoade în rechizitoriul în cazul crimelor care au îngro­zit România. A recunoscut că are „o soţie bună”, dar că asta nu l-a împiedicat să aibă o mulţime de relaţii extraconjugale şi să apeleze frecvent la prostituate. N-au lipsit nici bătăile şi violenţele verbale, pe care le „împărţea” atât nevestei, cât şi copiilor.

d28-1-adu-mai-in-fata.jpg

Elena Dincă a venit la DIICOT în august 2019 pentru a fi audiată în dosarul în care soţul ei e acuzat de uciderea a două fete

Gheorghe Dincă s-a căsătorit cu Elena în 1977 şi au împreună 4 copii. Nici unul nu este prea apropiat de tată, mai ales că acesta nu s-a sfiit să-i ”educe” cu palma. “Pe ăla mare l-am prins cu ţigara în mână şi i-am dat o palmă peste faţă de a căzut jos. L-am lovit pentru că m-a minţit în faţă”, le-a povestit el anchetatorilor.
Chiar şi aşa, în căutarea unei vieţi mai bune, toată familia Dincă a plecat în Italia în anul 2002: soţia lui făcea curăţenie în casa unei bătrâne şi lucra la o fabrică de cozonaci, iar el şi băieţii, la un atelier. Dincă s-a întors însă singur în România, în 2008, iar viaţa lui a început să arate din ce în ce mai dezorganizat: băutură, afaceri ciudate (vindea fier vechi la dezmembrări auto), femei plătite cu ora.

”În anul 2017, Dincă îi cere soţiei sale să înceteze lucrul în Italia, să vină în ţară şi împreună să aibă grijă de cei cinci nepoţi. Soţia sa, care venea în ţară, în concediu, o dată pe an, n-a vrut (...). Obişnuia însă să-i trimită bani regulat, pentru a se întreţine”.

d38-3.jpg

Soţii Dincă, într-o fotografie de arhivă, dând impresia unei familii normale

Tot de la bani a pornit şi ultima ceartă violentă dintre cei doi, care a avut loc la scurt timp după ce monstrul o ucisese pe prima victimă, Luiza Melencu. Elena Dincă a venit în România de Paşte şi a stat în „casa ororilor” între 26 aprilie şi 26 mai 2019. Cei doi au început să se certe când ”Popicu” a aflat că soţia sa are un card în euro despre care el nu ştia.

”El a încuiat uşa şi şi-a lăsat soţia în grădina casei (...) A lovit-o şi a aruncat cu pietre spre ea (...) Soţia sa a sărit peste un gard, aflat în acea curte, şi şi-a sunat fiul care a venit s-o ia. Peste circa două săptămâni, au fost recuperate de către fiul cel mare şi bagajele femeii, care rămăseseră în casă. Elena Dincă n-a mai vrut să se vadă cu soţul”, se arată în rechizitoriu.
Elena Dincă a scăpat oficial de statutul de soţie a lui Gheorghe Dincă. Conform impact.ro, ea a depus în noiembrie 2019 actele de divorţ la notar, iar separarea s-a pronunţat peste o lună, în decembrie. Decizia a fost luată de foştii soţi de comun acord. Femeia ar fi cerut divorţul tocmai pentru a nu i se mai pune eticheta de ”soţie de criminal”.

 
 
Loading...