Fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, a ieșit din pușcărie. Judecătorii l-au eliberat condiționat joi, 15 noiembrie. Gheorghe Ştefan se afla în detenţie în executarea unei pedepse de trei ani şi nouă luni de închisoare pentru fapte de corupţie, în dosarul Strongmontaj. Așteaptă alte sentințe, în alte dosare de corupție.


Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost eliberat condiţionat joi, 15 noiembrie, prin decizia definitivă pronunţată de magistraţii Tribunalului Ploieşti.   

Gheorghe Ştefan se afla în detenţie în executarea unei pedepse de trei ani şi nouă luni de închisoare pentru fapte de corupţie, în dosarul Strongmontaj. Pinalti a executat 140 de zile din pedeapsă, el fiind încarcerat la finele lunii iunie, după decizia definitivă din dosar pronunţată de Curtea de Apel Bacău, scrie adevarul.ro. 

Gheorghe Ștefan are mai multe condamnări

Este pentru a doua oară când fostul edil de Piatra Neamţ obţine clemenţa judecătorilor, în septembrie 2017 el fiind eliberat condiţionat după ce executase o treime din pedeapsa în dosarul Microsoft (trei ani şi şase luni) în care fusese condamnat definitiv.  

Problemele lui Gheorghe Ştefan cu legea nu se încheie odată cu decizia pronunţată de Tribunalul Ploieşti. Fostul edil se află în aşteptarea pronunţării unei decizii definitive în dosarul Poşta Română. În mai 2017, prima instanţă, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la opt ani şi două luni de închisoare în dosarul în care fostul edil de Piatra Neamţ este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi abuz în serviciu. Cel mai probabil, Curtea de Apel Bucureşti ar putea pronunţa o decizie definitivă în acest dosar în 2019.

De asemenea, în decembrie 2017, Pinalti a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă, în legătură cu sponsorizarea echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ de către o firmă de construcţii care avea contracte cu Hidroelectrica.

 
 
Loading...