Gheorghe Ștefan, prins în trafic și dus la penitenciar: „E a patra oară când intru, cunosc regulile în penitenciar”

Ultima actualizare:

    Gheorghe Ștefan a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoareFoto: stirileprotv.ro
Gheorghe Ștefan a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoareFoto: stirileprotv.ro

Fostul primar din Piatra Neamț a ajuns din nou după gratii, unde trebuie să stea 4 ani și șase luni. Gheorghe Ștefan și-a primit pedeapsa în dosarul Giga TV, în care este acuzat că l-a instigat pe Viorel Hrebenciuc să îi salveze televiziunea.

Om de afaceri, politician, fost patron de echipă de fotbal și fost primar, Gheorghe Ștefan (68 de ani) a fost mereu un personaj savuros în media. Poreclit „Pinalti” la scurt timp după ce a devenit conducătorul Ceahlăului, nemțeanul este recunoscut pentru accentual său profund moldovenesc, iar replica sa „Ti fac io pi tini” a rămas în memoria colectivă.

Gheorghe Ștefan demonstrează în continuare că, deși l-au ajuns din urmă rigorile legii, și-a păstrat simțul umorului. Cotactat de jurnaliștii Antena 3, la scurt timp ce s-a aflat despre condamnarea de 4 ani și șase luni, fostul primar de la Piatra Neamț a declarat în stilul său caracteristic: „Sunt foarte în regulă, ce să fac? Asta-i justiția, o respect. E a patra oară când intru, cunosc regulile în penitenciar.”.  

Oprit în trafic, în timp ce mergea să se predea  

Se pare că Gheorghe Ștefan a plecat din Neamț spre București, marți, când a aflat condamnarea,să se predea. Pe drum, acesta s-ar fi intersectat cu oamenii legii, conform Pro TV. Astfel, a fost oprit de poliţişti în trafic şi dus la penitenciarul Bacău. 

Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV. Licența îi fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Ce alte condamnări are Gheorghe Ștefan

În 2016, Ghgeorghe Ștefan a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft. În 2017, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării ilegale a PDL. În 2018, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare într-un dosar de spălare de bani și acte incompatibile cu funcția.

El a ieșit prima oară din închisoare în 2017, după 297 de zile de detenție cumulate cu 235 de zile de arest preventiv. Încarcerat din nou, el a ieșit la final de 2018 după alte 140 de zile. În 2019 a fost achitat, din lipsă de probe, într-un alt dosar, iar în dosarul „Fabrica de Timbre” a primit, în primă instanță, 3 ani și 9 luni de închisoare de la Tribunalul București în același an.

Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani

În același dosar cu Gheorghe Ștefan a fost condamnat și Viorel Hrebenciuc, pentru trafic de influență. Fostul deputat PSD  a petrecut prima noapte după gratii, după ce a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare. Viorel Hrebenciuc a fost ridicat, marți seară, de la domiciliul său, și dus la Penitenciarul Rahova.

În acelaşi dosar, Laura Georgescu, fost preşedinte CNA, a primit 4 ani şi 4 luni cu executare. Narcisa Iorga este singura care a primit o pedeapsă cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/viorel-hrebenciuc-condamnat-definitiv-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-executare

https://www.click.ro/news/national/condamnari-dosarul-microsoft-pinalti-3-ani-la-mititica

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net