Gluma proastă a unui cardiolog a trimis două asistente în izolare. Medicul le-a atins după ce dezbrăcaseră echipamentul de protecție

Ultima actualizare:

Două asistente de la Terapie Intensivă sunt singurele cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu care se află în izolare. Ele au ajuns în această situaţie ingrată după o glumă făcută de Ion Mălăescu, unul dintre cei mai buni cardiologi din Gorj.

Episod stupid! Două asistente medicale de la Terapie Intensivă au fost victimele unei glume făcute de un medic cardiolog cu experienţă, care a fost şi șef de secție. Nelu Pau, un bărbat din localitatea Tisman, venise la spital, în urmă cu aproximativ o săptămână, acuzând o serie de probleme medicale. Acesta avea un istoric în privinţa afecţiunilor cardiace şi a fost internat la Terapie Intensivă, avându-se în vedere starea gravă în care se afla. Medicul Ion Mălăescu, care l-a consultat pe pacient, a făcut o glumă cu două asistente care ieşeau din tură şi dezbrăcaseră echipamentul de protecţie. Cele două femei se temeau că pacientul ar putea fi infectat cu noul coronavirus.

Amendat cu 20.000 de lei

Reputatul cardiolog purta echipament de protecție și le-a atins pe asistente, în glumă,  după ce îl consultase pe bolnav. Ulterior, pacientul a decedat, după care i s-au luat probe pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. „Cele două asistentele medicale au intrat în izolare, după ce au intrat în contact cu medical. Acesta avea echipament de protecţie şi nu a fost nevoie să fie luate măsuri de izolare“, a detaliat Narcis Stoian, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Cardiologul Ion Mălăescu a primit o amendă de 20.000 de lei de la DSP Gorj pentru gestul său inexplicabil.   

Familia decedatului a depus plângere

Nelu Pau, din Tismana, a fost primul gorjean răpus de noul coronavirus. Acesta avea 66 de ani şi suferea de probleme cardiace. Bărbatul fusese, cu puţin timp înainte, la un spital din Timişoara. La scurt timp după ce s-a întors, el s-a simţit rău şi a mers la Centrul de Permanenţă din Tismana, de unde a fost trimis către spitalul din Târgu Jiu. Bărbatul a fost internat pe 5 aprilie, iar după două zile a murit. Familia acestuia a fost nemulţumită de modul în care a fost tratat şi a depus o plângere penală împotriva spitalului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net