Grădinițele și creșele nu se vor redeschide în 15 iunie! Monica Anisie: „Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte”

Ultima actualizare:

    Monica Anisie a anunțat că grădinițele și creșele nu se vor redeschide în data de 15 iunieFoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Monica Anisie a anunțat că grădinițele și creșele nu se vor redeschide în data de 15 iunieFoto: Inquam Photos/Octav Ganea

Deși Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitorul Oficial prevede că deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi deschise decât în momentul în care există normele de aplicare.

„Mâine nu se vor redeschide, ci în momentul în care există norme, există cerere și există decizie la nivelul autorității publice locale. Normele trebuie să fie prezentate de către Ministerul Educației sau de Ministerul Muncii. Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte norme din partea Ministerului Sănătății", a declarat Monica Anisie în conferință de presă, deși în Monitorul Oficial apăruse o informare potrivit căreia și aceste unități se vor redeschide la data de 15 iunie.

Ministrul Educației susține că normele pentru redeschiderea acestor instituții nu sunt gata

„Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt, în acest moment, în pregătire, probabil că mâine (luni - n.red.) le vom finaliza și le vom prezenta”, a mai spus Anisie.

Conform sursei citate, decizia de redeschidere la grădinițelor aparține autorităților publice locale. „Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers până acum copiii. 

Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a adăugat ministrul Educației. Ea a mai precizat că „se redeschid și grădinițele de la stat, acolo unde există solicitări și autoritatea publică locală decide că se poate redeschide“.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net