Gravidă bolnavă de COVID, salvată ca prin minune de medici: „Simt că m-am născut a doua oară”

Ultima actualizare:

    Femeia nu era vaccinată și s-a prezentat la spital când deja starea i s-a agravatSursă foto: Shutterstock
Femeia nu era vaccinată și s-a prezentat la spital când deja starea i s-a agravatSursă foto: Shutterstock

„Sunt dovada vie că virusul există și e periculos. M-am născut a doua oară, medicii mi-au salvat viața!”. Este declarația cutremurătoare a unei tinere de 33 de ani, însărcinate și nevaccinate, care a fost la un pas de moarte după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. După ce a depășit hop-ul, dar încă internată în spital, femeia a ținut să-și facă publică povestea pentru a trage un semnal de alarmă asupra riscului pe care îl reprezintă acest virus.

Spitalul Județean de Urgență Alba a făcut public cazul unei paciente însărcinate în 27 de săptămâni, aflată la un pas de moarte din cauza agravării COVID-19. A ajuns în stare gravă la spital, la îngrijirea ei contribuind mai multe echipe medicale, de la diferite specialități, de la urgențe până la neurologie, ginecologie, boli infecțioase și ATI.

Pacienta s-a îmbolnăvit în prima jumătate a lunii septembrie. după ce a participat la un eveniment cu mai multe persoane. A manifestat simptome specifice de COVID-19 și a ținut legătura cu medicul de familie, însă a evitat să se prezinte la spital, în speranța că se va vindeca acasă. După câteva zile în care s-a simțit rău, a chemat ambulanța, care a dus-o la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Testul COVID-19 a ieșit pozitiv și, la scurt timp, starea sa de sănătate s-a agravat. „Sfatul meu pentru toți cei care nu se simt bine, iar medicația prescrisă la domiciliu nu îmbunătățește starea de sănătate, este să se prezinte la spital, până nu este prea târziu”, a spus pacienta.


    Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba

A trecut prin momente cumplite, în care s-a luptat pentru viața ei, alături de medicii care au făcut eforturi supraomenești pentru a o salva. „Am trăit o noapte în care am simțit că mă sufoc, simțeam că nu mai am aer, în ciuda îngrijirilor bune care mi-au fost acordate și până atunci la spital. Țin minte cum întindeam mâinile spre cadrele medicale să mă salveze, am primit ajutor, iar apoi m-am trezit pe un pat de ATI, cu o mască de oxigen mai puternică și oameni minunați lângă mine. Îl țineam de mână pe domnul doctor și îl rugam să nu plece. Am simțit că Dumnezeu a avut grijă de mine și absolut toate cadrele medicale s-au luptat să îmi salveze viața și, din fericire, au reușit. Simt că m-am născut a doua oară! Am primit tratament foarte bun și sunt recunoscătoare tuturor: medici, asistenți, infirmieri, întregului personal. Dacă nu erau ei nu știu ce mă făceam. Le transmit oamenilor că sunt dovada vie că virusul există, este foarte periculos, că trebuie să se protejeze, să facă tot ce ține de ei să nu îl contacteze, iar dacă se întâmplă acest lucru, să nu ezite să se prezinte la spital. Nici eu nu am crezut niciodată că pot trece prin așa ceva”, a spus pacienta.

În prezent, s-a vindecat de COVID, după ce a ieșit negativă la teste, dar urmează o perioadă lungă de recuperare. SJU Alba a precizat că gravida este internată la ATI non-COVID, unde continuă refacerea.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net