Greve pe bandă rulantă în sănătate. Vineri vor opri lucrul

Ultima actualizare:

    Sindicaliștii din sănătate cer sporurile înapoiFOTO: adevarul.ro
Sindicaliștii din sănătate cer sporurile înapoiFOTO: adevarul.ro

Sunt nemulțumiți că au fost tăiate sporurile și iau bani mai puțini. Angajaţii din sănătate participă astăzi (7 mai) la o grevă de avertisment de două ore, iar vineri se pregătesc de o grevă generală.

Este grevă de avertisment astăzi (7 mai) în unitățile de sănătate din toată țara. Între orele 9.00 și 11.00, angajații din sănătate nu vor lucra decît în cazul urgențelor, iar vineri (11 mai) este anunţată declanşarea grevei generale. În timp ce medicilor și asistenților din sănătate le-au fost majorate salariile, ceilalți angajați s-au trezit că iau mai puțini mabni în ziua de salariu.

Conform Federaţiei ”Solidaritatea sanitară”, care susţine mişcările de protest ale Sanitas, este vorba despre o „grevă românească” de avertisment, spitalele urmând să fie pichetate de oamenii veniţi de acasă, echipaţi în ţinutele de protest, iar salariaţii aflaţi la serviciu vor face grevă japoneză, scrie news.ro.

”Avem o problemă comună, pe care trebuie să o rezolvăm în favoarea angajaţilor. Avem o lege a salarizării incompletă şi discriminatorie, care a generat o adevărată criză în Sănătate şi Asistenţă socială. Trebuie să-i determinăm pe cei aflaţi la putere să găsească soluţiile de rezolvare a ei, conform promisiunilor făcute în momentul în care au ajuns la conducere”, spun sindicaliştii Sanitas, citați de news.ro.

 Ei reclamă scăderea considerabilă a veniturilor şi cer eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite.

În 8 mai, conform anunţului făcut de premierul Viorica Dăncilă, reprezentanţi ai sindicatelor din sănătate ar urma să discute cu premierul, cu ministrul sănătăţii, cu cel al muncii şi cu cel de finanţe pentru a găsi soluţii la revendicările angajaţilor din sistemul sanitar.

Federaţia SANITAS a organizat în 26 aprilie un miting în Piaţa Victoriei din Capitală la care au participat aproape 10.000 de protestatari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net