Grindeanu: "Demisionez odată cu Dragnea! Am unde să mă întorc, eu am făcut școala la timp"

Ultima actualizare:

    Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Joi seara, 15 iunie, premierul Sorin Grindeanu a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria, unde a ținut să lămurească anumite aspecte cu privire la excluderea sa din PArtidul Social Democrat și față de așa-zisa comunicare defectuoasă dintre el și miniștri.

Sorin Grindeanu a susținut un discurs acid la adresa lui Liviu Dragnea, și s-a arătat profund deranjat de afirmațiile arpoape defăimătoare ale liderului PSD. Premierul a ținut să precizeze că indiferent de deciziile și ședințele organizate de Dragnea, el va rămâne mereu PSD-ist:

  • „E o zi tristă pentru mine. Azi, la presiunile lui Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră și spun așa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi PSD-ist. În momentul de față, domnul Liviu Dragnea încearcă să confiște un întreg partid și asta se vede pentru că îi e frică de contactul cu marea masă a membrilor de paritd. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un Birou Permanent Național. Singurele modalități prin care se conduce PSD sunt aceste CEX-uri organizate în general pentru execuții.”

Sorin Grindeanu îl acuză pe Liviu Dragnea că toată această criză este generată de el pentru că dorește să obțină cât mai multă putere și a făcut aluzie la trecutul politic al lui Dragnea, de fost membru al PDL:

  • „Pe 15 iunie 2017, în istoria noastră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva intereselor țării, împotriva propriului partid, a decis să dărâme un Guvern legitim pe care, așa cum se laudă, el l-a pus. Nu PSD l-a pus, nu votul românilor, nu parlamentarii PSD-ALDE, ci el, pe persoană fizică, Liviu Dragnea. Totodată, tot azi, se mai spune ceva: că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern dintr-un simplu motiv: pentru că domnul Liviu Dragnea vrea tot mai multă putere. Justificarea, acea analiză mincinoasă.”
  • „Voi rămâne membru PSD indiferent de ce spune Liviu Dragnea. Eu voi rămâne PSD-ist indiferent câte CEx-uri de excludere a mea va organiza domnul fost PDL-ist Liviu Dragnea. Ce-o să facă? O sa ne excludă pe toți din partid, că încercăm să spunem că lucrurile nu merg in direcția corectă? Nu cred, că n-o să fie lăsat de partid. Nu mă agăț de scaun. Eu am unde să mă întorc, eu am facut școala la timp, fără să repet ani. Domnul Liviu Dragnea se agață disperat de funcții în speranța că asta îl va salva de trecut. Asta e credința mea. Președintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să își asume situația de criza în care a aruncat România și de care îi spuneam în urmă cu 5 zile și pe care a trecut-o în derizoriu, zicea că nu știu despre ce vorbesc.”

Sorind Grindeanu pare să fi schimbat termenii posibilei sale demisii din funcția de premier. Având în vedere că îl consideră pe Dragnea principalul responsabil pentru aducerea României în această situație dificilă:

  • „Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic și din păcate, acest lucruri duc la incertitudine și destabilizare. În acest moment suntem într-un blocaj. În consecință, până luni, îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu. Vreau să vă asigur pe toți că mă voi comporta în acești parametri. Dar responsabilitatea numărul unu stă pe umerii celui care a dus România în această situație.”
  • „De asemenea, aș vrea să le mulțumesc miniștrilor, care au înțeles aproape toți să fie responsabili și să vină azi să-și facă treaba, să continue munca la serviciu. Este o obligație legală a dânșilor sa faca asta. Indiferent de ceea ce se va intampla in zilele urmatoare, avem obligatia sa nu-i facem pe români să sufere, să nu facem mediul economic să sufere, iar lucrurile trebuie să continue în aceiași parametri. Dacă voi constata că nu pot asigura un guvern funcțional, atunci îmi voi da demisia. Sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea. Anunț public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD care m-au rugat să mă văd cu ei. Există în interiorul partidului, dincolo de acea masă decidentă din CEx, o mare îngrijorare pentru că se fac presiuni enorm de mari asupra lor să voteze căderea propriului guvern. știu că există mulți oameni onești și de bună credință în CEx și îi apreciez pentru munca depusă în partid. Știu și ce s-a întâmplat în aceste zile și îi asigur că părerea mea despre ei nu s-a schimbat. Sunt alături de ei pentru că știu prin ce trec.”

Premierul și-a continuat atacurile la adresa șefului PSD, demontând acuzațiile absurde potrivit cărora ar fi influențat sau ar fi o unealtă:

  • „Voi răspunde la două dezinformări spuse de domnul Liviu Dragnea: încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, că e cineva în spate...nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete, așa că se gândească domnul Liviu Dragnea mai bine când spune aceste lucruri pentru că voi avea, dacă va continua, reacții și mai puternice pe acest subiect. Toată această idee e o minciună!”
  • „A doua minciună la care răspund este cea în care spunea că toți miniștrii au avut o problemă, nu puteau comunica cu mine și de aici marea problemă a acestui Guvern. Cum să lucreze acești miniștri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le venea altă directivă și altă comunicare? Cred că ne aflăm într-un moment dificil, greu, în care un singur om, Liviu Dragnea, încearcă să ne întoarcă în timp, înainte de 1989 și e fiecare dintre noi implicat politic sau nu. Trebuie să ne gandim dacă ne dorim asta. Eu cred că nu!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net