Fenomen meteorologic rar sâmbătă seară în sudul României. Bucureştiul şi alte localități din această parte a ţării s-au confruntat cu ploi însoţite de grindină. Potrivit specialiștilor este un fenomen nefiresc pentru o lună de iarnă, fiind întâlnit mai degrabă vara.


”Nu este firesc, la final de februarie, să avem manifestări de acest gen”, spune Oana Păduraru, meteorologul de serviciu al ANM, potrivit libertatea.ro. ”Aceste fenomene nu sunt specifice sfârşitului lunii februarie, sunt manifestări de vară, dar având în vedere că au fost astfel de temperaturi foarte ridicate, umezeală multă şi pătrunderea unei mase de aer mai rece, toate acestea au creat contextul pentru astfel de manifestări”, a explicat pentru aceeași sursă Oana Păduraru.

În câteva minute, rețelele sociale s-au umplut de reacții ale bucureștenilor și ale locuitorii celorlalte localități afectate. Din București sau Popeşti-Leordeni, Chiajna sau Alexandria, internauții și-au manifestat uimirea și au postat filmări cu ploaia de gheață venită din cer.

Potrivit ANM, cele 14 grade înregistrate la București sâmbătă nu sunt un record: temperatura maximă a lunii februarie atinsă în România a fost de 26,0 ºC şi s-a înregistrat la Medgidia, la 27 februarie 1995, şi la Pătârlagele, la 16 februarie 2016. La Bucureşti, maxima absolută este de 25,7ºC, înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, pe 16 februarie 2016, potrivit ANM. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: