Gripa 2019. Aşa ne ferim de virus la grădiniţă şi la şcoală

Ultima actualizare:

    Educatoarele îi ajută  pe micuți să se  dezinfecteze
Educatoarele îi ajută pe micuți să se dezinfecteze

Opt grădiniţe şi şase şcoli sunt închise de ieri, în Bucureşti, din pricina numărului mare de copii bolnavi de gripă. Însă la Grădiniţa nr. 7, din cartierul Tei, nici un prichindel nu este bolnav. Micuţii au fost ajutaţi de părinţi şi de educatori să rămână sănătoşi.

Într-o gdiniţă cu 398 de copii te aştepţi să fie gălăgie şi agitaţie. Nu este cazul în Grădiniţa nr. 7 din cartierul Tei, din Capitală. Reporterii Click! au fost să vadă de ce aici nu sunt cazuri de îmbolnăvire de gripă, în timp ce alte opt grădiniţe şi şase şcoli au trimis acasă elevii de ieri. Am găsit copii la masă. De cum au terminat totul din farfurie, prichindeii s-au dus la toalete. I-am privit cum s-au spălat temeinic pe mâini şi s-au şters îndelung cu prosoape de hârtie. 

Prichindeii se spală  îndelung înainte de a mânca
Prichindeii se spală îndelung înainte de a mânca

”La noi nu sunt copii bolnavi de gripă. Câţiva părinţi nu şi-au trimis copiii la grădiniţă, dar ca măsură preventivă. Noi îi supraveghem tot timpul şi îi ajutăm să se dezinfecteze. În fiecare zi, facem trierea copiilor, adică vedem dacă au simptome de răceală sau gripă. Până acum, nu am avut cazuri”, ne-a explicat educatoarea Mădălina Prodan. La rândul său, administratorul grădiniţei, Georgeta Mâţă, ne-a spus că în zilele libere de 24 şi 25 ianuarie, când toţi bugetarii au fost liberi, o parte din personalul grădiniţei a venit la muncă. ”Am dezinfectat totul, cu materiale care se folosesc în spital. Când au venit copiii, totul era curat, ca într-o sală de operaţie”, ne-a spus Georgeta Mâţă.

Azi e ultima zi de şcoală din primul semestru, iar după ultima oră de curs, copiii intră în vacanţă până luni, 11 februarie. Educatorii, învăţătorii şi profesorii îşi doresc ca mall-urile, cinematografele şi magazinele să nu fie pline de copii care ar putea să se îmbolnăvească de gripă în aceste locuri. Ieri, la prânz, numărul deceselor din cauza virusului gripal AN1H1 a ajuns la 61, dar cifra creşte. Din ultima statistică, 134.201 de persoane aveau infecţii respiratorii acute, iar 3.393 aveau gripă.

Se dezinfectează autobuzele

Operatorul de transport în comun din municipiul Iaşi a început să dezinfecteze autobuzele şi tramvaiele pentru a preîntâmpina răspândirea virusului gripal, scrie adevarul.ro. Compania de Transport Public (CTP) Iaşi a început acţiunile de igienizare începând din noaptea de 29 ianuarie 2019.

Şi autobuzele au fost dezinfectate
Şi autobuzele au fost dezinfectate

Dezinfecţia se realizează cu o soluţie profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir) şi este realizată la fiecare 24 de ore, în toate autobuzele şi tramvaiele din Iaşi. „În fiecare noapte, după retragerea la garaj, respectiv depou, mijloacele de transport public vor fi dezinfectate cu o soluţie profesională. Conform indicaţiilor tehnice, aceasta se foloseşte în încăpere închisă şi, după ce este lăsată să acţioneze timp de câteva ore, spaţiul trebuie ventilat”, au precizat reprezentanţii CTP. Aceştia au mai arătat că acţiunile continuă şi pe parcursul zilei, cât timp mijloacele de transport se află la stradă.  La fiecare capăt de linie, echipele de curăţenie vor folosi o soluţie profesională pe bază de alcool cu acţiune rapidă pentru igienizare. Și Societatea de Transport București (fosta RATB) a început dezinfectarea mijloacelor de transport în comun.” STB a început din seara zilei de 30 ianuarie dezinfectarea vehiculelor folosite pentru transportul în comun”, ne-au declarat surse din cadrul instituției. Reprezentanții instituției nu ne-au putut comunica nici cantitățile, nici substanțele folosite.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net