Gripa 2019. Şapte mituri despre boală

Ultima actualizare:

Gripa face ravagii în România în acest sezon. Ne aflăm la doar un pas de declararea epidemiei, după ce 36 de persoane au murit în ultimele trei săptămâni. Specialiştii spun că cea mai bună armă contra gripei este vaccinarea. Despre vaccin circulă însă tot felul de „legende”, aşa că iată adevărul din spatele celor mai cunoscute mituri.

Am avut deja două săptămâni epidemice

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemice, iar numărul cazurilor de săptămâna viitoare va determina declararea epidemiei de gripă. Numai în unităţile şcolare s-au înregistrat, până miercuri, peste 5.800 de cazuri de gripă la elevi. Specialiştii recomandă în continuare vaccinarea antigripală, respectarea regulilor de igienă (spălat pe mâini, purtarea măştilor) şi evitarea zonelor aglomerate.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net