Gripa continuă să facă victime, în România. Numărul deceselor a ajuns la 195

Ultima actualizare:

    Gripa a făcut noi victimefoto: captura Facebook
Gripa a făcut noi victimefoto: captura Facebook

Gripa de tip A a mai luat două vieţi. Este vorba despre un bărbat de 84 de ani din Cluj şi o femeie de 83 de ani din Iaşi. Ambii aveacu condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinaţi. Potrivit rapoartelor Institutului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul victimelor a ajuns la 195.

Epidemia de gripă este departe de a fi ridicată. Încă două persoane nevaccinate au murit, zilele trecute, după ce s-au infectat cu virusul gripal de tip A. Aveau o vârstă înaintată, iar organismele lor au cedat. De altfel, persoanele de vârsta a treia intră în categoria persoanelor vulnerabile în faţa gripei.

Ultimele victime ale gripei

Victimele sunt un bărbat de 84 de ani din Cluj, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, şi o femeie de 83 de ani din Iaşi, de asemenea confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3. Medicii spun că ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Mai mult, pe 6 aprilie, o femeie de 61 de ani, din județul Cluj a murit din cauza gripei. Aceasta avea condiții medicale pre-existente cunoscute și nu era vaccinată anti-gripal.

Cu o zi în urmă, pe 5 aprilie, o femeie de 55 de ani, din Brăila, care a fost confirmată cu virus gripal tip A, a murit. Aceasta nu avea condiţii medicale preexistente cunoscute, însă nu fusese vaccinată antigripal.

Vaccinarea este singura metodă prin care gripa poate fi prevenită, spun medicii.

Rapoartele ministerului Ministerului Sănătăţii relevă faptul că, până la data de  24 martie, au fost vaccinate antigripal peste 1.300.000 de persoane din grupele la risc.

Anul trecut 129 de persoane au murit din cauza gripei.

Cum deosebim gripa de răceală

La prima vedere simptomele gripei şi ale răcelii sunt la fel.

Gripa este o boală contagioasă dată de virusul gripal. Pentru această boală există tratament pentru viroze. Gripa debutează cu durere de cap, dureri de ochi, bolnavul are o stare general proastă, îl dor mușchii, articulațiile, se simte ca și cum ar fi bătut, are febră, dureri musculare, dureri articulare şi poate fi prezentă chiar şi diareea.

Persoanelor care prezintă simptome de gripă li se recomandă să meargă imediat la medicul de familie, pentru confirmarea diagnosticului și pentru a primi tratamentul potrivit.

Pe de altă parte, răceala debutează la trei zile de la infectare. Persoanele afectate simt iniţial o senzaţie neplăcută la nivelul cavităţii nazale sau faringelui. Acestea sunt urmate de strănut, rinoree şi stare generală de disconfort.

Epidemia de gripă a fost declarată de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în 30 ianuarie, când erau înregistrate 54 de decese.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net