Gripa a omorât deja opt români

Ultima actualizare:

    Iată ce alte reguli trebuie să respectăm ca să ne ferim de boală!
Iată ce alte reguli trebuie să respectăm ca să ne ferim de boală!

Un adolescent de 17 ani, nevaccinat şi cu probleme de sănătate, a devenit, în statisticile seci, a opta victimă a gripei în acest sezon. Medicii trag din nou un semnal de alarmă şi spun că vaccinarea este cea mai eficientă soluţie. În toată ţara, în special în spitale, au fost luate măsuri pentru prevenirea înmulţirii îmbolnăvirilor.

Nu orice tuse şi orice secreţie nazală înseamnă automat gripă, dar dacă simptomele nu se ameliorează, este cazul să mergeţi de urgenţă la medic. Gripa poate ucide! De la debutul sezonului gripal, în România au murit până acum opt persoane. Nici una dintre victime nu era vaccinată contra bolii.„Singura măsură care poate preveni gripa este vaccinarea. Leacurile băbeşti, sucurile sunt total inutile, singura prevenţie este vaccinarea. Recomandăm întregii populaţii să evite vizitele la spital, avem telefoane mobile, putem comunica uşor cu rudele internate. Să respectăm măsurile de igienă suplimentare, să evităm aglomeraţiile, să purtăm mască.

Orice om care începe să aibă simptome de răceală în primele 24, 36 de ore, febră, strănut, durere de cap pot fi controlate cu paracetamol, ibruprofen, dacă nu se rezolvă să meargă la doctorul de familie”, spune Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt Institutul Matei Balş, citat de digi24.ro. În România, rata vaccinării este de doar 8%, ceea ce ne situează pe a 3-a poziţie între statele europene după Estonia şi Letonia. Cea mai mare rată a vaccinării este în Marea Britanie, 71%.Pentru a preveni înmulţirea îmbolnăvirilor de gripă, mai ales că şi şcolarii s-au întors în colectivităţi, mai multe spitale din ţară au limitat sau chiar interzis accesul vizitatorilor.  Specialiştii spun  că respectarea măsurilor de igienă, spălarea şi dezinfectarea mâinilor cu soluţii hidroalcoolice sunt obligatorii sunt extrem de importante în această perioadă.

Valentina Fătu a ajuns pe perfuzii, Dan Helciug poartă mască antiviruși

Simpatica actriță Valentina Fătu (47 de ani) și-a postat pe conturile sociale o fotografie de pe patul de spital, după ce s-a îmbolnăvit de gripă.

”Vreau să spun, cu tot glasul pe care-l am acum să le spun doctorilor de ieri și spectatorilor, de astă- seară, că, împreună, m-au vindecat! Și să le mulțumesc, cu toată inima mea! Și ar mai fi ceva: sâmbăta trecută, pentru prima oară în 24 de ani de teatru, nu am jucat, deși eram trecută pe afiș. Îmbrățișări și gândul meu sincer, de bine și de sănătate, tuturor! Echipei de specialiști, de la Spitalul «Sfânta Maria», Profesorului Sarafoleanu, dr. Specialist Violeta Melinte, asistentelor, prețuirea mea, definitivă!”.

Valentina Fătu s-a pozat de pe patul de spital
Valentina Fătu s-a pozat de pe patul de spital

Cât îl privește pe Dan Helciug (44 de ani), solistul trupei ”Spitalul de Urgență”, el a învățat cum să se țină departe de răceală,  cu atât mai mult cu cât suferă de rinosinuzită alergică: ”Am cumpărat o mască, cu 50 de euro, de pe un site din Anglia. Are un filtru hepa, de obicei le poartă motocicliștii și bicicliștii. Eu o am la mine și în cluburi. Este bună și împotriva poluării, este foarte folosită în Asia”, ne-a spus artistul.

Dan Helciug și-a cumpărat cu 50 € o mască
Dan Helciug și-a cumpărat cu 50 € o mască
image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net