Grupul de Comunicare Strategică: 8 locuri la ATI, disponibile pentru pacienţii cu coronavirus, dintre care două în Bucureşti

Ultima actualizare:

    O tânără de 25 de ani, vaccinată dar care suferea și de alte afecțiuni, a murit din cauza COVID-19FOTO: Pixabay.com
O tânără de 25 de ani, vaccinată dar care suferea și de alte afecțiuni, a murit din cauza COVID-19FOTO: Pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că 8 locuri la ATI sunt disponibile pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă, două fiind în Bucureşti.

„În data de 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1431 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

 De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 118 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 53 sunt în Bucureşti. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.  

Sursa citată a precizat că 1.440 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. „La nivel naţional sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti sunt 2 paturi ATI libere. 

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS. Locurile disponibile sunt în Tulcea 4, Bucureşti-2 şi câte unul la Prahova şi Braşov.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net