Guvernul a adoptat proiect de lege privind grațierea. Codul Penal, modificat prin OUG

Ultima actualizare:

    Florin Iordache, ministrul JustițieiFoto: captură DIGI24
Florin Iordache, ministrul JustițieiFoto: captură DIGI24

Grațierea a fost avizată și adoptată prin proiect de lege, iar modificarea Codurilor Penale a fost adoptată prin ordonanță de urgență, marți seara, 31 ianuarie, de către Guvern. Măsurile devin valabile la publicarea în Monitorul Oficial.

Ministrul Justiției a făcut anunțul după ședința de Guvern care a avut pe ordinea de zi doar bugetul de stat și al asigurărilor sociale.

"Am adoptat o serie de masuri care vizează evitarea unei hotărâri-pilot la CEDO și în acest sens am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor. Am adoptat proiectul de lege privind graţierile. Prioritar pentru noi e recuperarea prejudiciului. Nu intră la graţiere violatorii sau criminalii. Cei care beneficiază de condiţii deosebite, câştigă o zi la 10 zile", a spus Ministrul Justiției. Acesta a precizat că nu vor beneficia de grațiere cei condamnați pentru corupție.

În legătură cu abuzul în serviciu, "cuantumul a rămas la 200.000 de lei. Ce este sub 200.000 de lei, nu mai este sancționat penal, dar prejudiciul se recuperează în civil. Am considerat că aceasta este o limită rezonabilă", a declarat Florin Iordache, care a adăugat că a preluat multe dintre observațiile făcute în dezbaterea publică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net