Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii. Ce sumă vor primi

Ultima actualizare:

    Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţiiSursă foto: Arhivă IGSU
Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţiiSursă foto: Arhivă IGSU

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii şi alte fenomene meteorologice periculoase în cursul acestui an. El a adăugat că este vorba de ajutoare de urgenţă de cinci milioane lei pentru familiile afectate de inundaţii în cursul anului 2021. Sumele au fost majorate comparativ cu propunerile iniţiale.

Guvernul a adoptat joi un act normativ care prevede acordarea de ajutoare familiilor afectate de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteo, în limita unui plafon de 5 milioane de lei, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Ajutoarele de urgenţă se acordă astfel - câte 6.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 75% şi peste acest procent; câte 4.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 50% până la 75%; câte 2.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 25% până la 50%; câte 1.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de până la 25% şi câte 1.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de locuinţă au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor", a explicat premierul Florin Cîţu, într-un briefing la finalul şedinţei de joi a Executivului, conform News.ro.

El a mai spus că a fost adăugată  suma de 7.500 lei „în cazul în care, urmare a inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite, se înregistrează persoane decedate, sumă care se acordă familiei indiferent de numărul victimelor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net