Guvernul a decis mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea spune că documentul pentru acuzarea lui Iohannis de înaltă trădare este gatafoto: arhiva Click!
Liviu Dragnea spune că documentul pentru acuzarea lui Iohannis de înaltă trădare este gatafoto: arhiva Click!

Liviu Dragnea a anunţat, joi, la Antena 3, că ambasada Româniai din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Conform şefului PSD, Guvernul a adoptat un memorandum pentru începerea procedurilor.

"Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. (...) Ieri, într-adevăr, informaţia a ieşit, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are o valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenit de mare în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români care trăiesc acolo, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană", a afirmat Dragnea, la ”Sinteza Zilei”.

"Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen scurt, mediu şi lung foarte mari pentru România şi trebuie să folosim această şansă uriaşă şi această oportunitate uriaşă", a adăugat Dragnea. 

România este a patra ţară care ia această decizie, după SUA, prima ţară care a făcut acest pas, Honduras şi Guatemala. De altfel, Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala statului israelian în decembrie 2017. 

Presa din Israel notează că decizia României sfidează politica Uniunii Europene. Bruxellesul se opune recunoaşterii unilaterale a Ieruslaimului drept capitală a Israelului şi susţine recunoaşterea oraşului drept capitală a Israelului şi Palestinei în frontierele din 1967. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net