Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la gaze. Declarațiile lui Florin Cîțu

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu a dat „bomba” zilei: se gândește la plafonarea prețului la gaze în contextul exploziei facturilor la energie
Florin Cîțu a dat „bomba” zilei: se gândește la plafonarea prețului la gaze în contextul exploziei facturilor la energie

Veste bună pentru toți românii! Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la gaze, deși premierul Florin Cîu declara acum câteva zile ă acest lucru este imposibil. De ce s-au răzgândit autoritățile?

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că ia în calcul plafonarea prețurilor la gaze, spunând că Ministerul Energiei și Consiliul Concurenței vor avea o discuție în acest sens cu Comisia Europeană.

Florin Cîțu: „Există o situație specială care necesită măsuri speciale”

„Am avut discuții despre plafonarea prețului la gaze. Am introdus această temă în dezbatere în Guvern. Domnul ministru împreună cu Consiliul Concurenței vor discuta și cu Comisia Europeană. Sunt mai multe variante la care ne gândim. Am vrut să avem și această variantă. Căutăm cele mai bune soluții pentru această perioadă în care prețurile la energie și gaze au crescut”, a spus premierul.El a precizat că există o situație specială care necesită măsuri speciale.

„Abia acum am început să ne uităm și la această soluție. Avem deja o soluție pentru compensare. Și vrem să ne asigurăm că în special clienții non-casnici și casnici, IMM-urile și persoanele fizice, nu vor plăti toată factura în această iarnă. Soluțiile le avem, urmează doar să ne gândim care e forma cea mai simplă. În ceea ce privește plafonarea la gaze, ne uităm la această soluție, dar pentru mine este important să nu distorsionăm foarte mult piața. În momentul în care introduci astfel de măsuri, distorsionezi piața, motivația de investii dispare pentru companii. Vreau să văd cum luăm această măsură astfel încât să fie cât mai puțin invazivă. Trebuie să recunoaștem că în acest moment există o situație specială care necesită măsuri speciale”, a spus Cîțu.

Decizia, influențată de măsurile luate la nivel european

În urmă cu două săptămâni însă, premierul susținea că nu se vor plafona prețurile. „Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile”, declara Cîțu la o întâlnire cu ministrul Energiei, ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei.

Ce s-a schimbat de atunci? „Este ceea ce văd la nivel european”, a precizat premierul. „În UE sunt mai multe țări care plafonează prețurile. Dacă se plafonează prețurile în UE și rămâne România ar fi ciudat să fim țara care are cel mai mare preț și să suportăm costurile”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: PSD propune plafonarea prețului la energie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net