Guvernul Orban a fost demis! Moțiunea de cenzură a trecut cu 261 voturi

Ultima actualizare:

    Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis prin moțiune de cenzurăfoto: Inquam Photos
Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis prin moțiune de cenzurăfoto: Inquam Photos

Guvernul Orban a căzut, după ce moțiunea de cenzură a fost votată de 261 de parlamentari. Pentru ca moțiunea să treacă era nevoie de cel puțin 233 de voturi, iar liderul PSD Marcel Ciolacu era foarte optimist înainte de votul de miercuri.

Parlamentarii au votat, miercuri, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Înainte de ședința camerelor reunite, Marcel Ciolacu a afirmat că sunt „suficiente” voturi pentru aprobare, în timp ce Ludovic Orban a declarat nu sunt șanse ca moțiunea să treacă, dacă nu intervin repoziționări ale unor „actori politici”.

În jurul orei 12.30, când textul moțiunii era citit în plen, în sală erau prezenți 373 de senatori și deputați. Pentru demiterea Guvernului Orban erau necesare 233 de voturi.

Cel mai probabil, ne îndreptăm spre alegeri anticipate, având în vedere că președintele Klaus Iohannis este decis să respingă orice propunere din interiorul PSD, iar Ludovic Orban a declarat că PNL nu va vota următoarele două guverne.

Dezbaterea din Parlament, pe marginea moțiunii, a fost foarte aprinsă, cu multe acuze aruncate de-o parte și de cealaltă.

Ludovic Orban: ”V-ați transformat în viespi și ați dat venin”

Prezent în sală pentru a susține poziția guvernului, premierul Ludovic Orban a lansat un atac dur împotriva PSD. „Înțeleg că aveți probleme cu cititul, așa că sunt înțelegător față de voi. Sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea.”

La un moment dat, Marcel Ciolacu i-a atras atenția să susțină poziția Guvernului, nu să facă atacuri politice. „Nu dau doi bani pe afirmațiile voastre despre democrație, în condițiile în care ați făcut tot ce ați bătut să vă bateți joc de români. (...) În 2016 erați travestiți în albine și promiteați miere, după v-ați transformat în viespi și ați dat venin”, a mai spus el.

Citește și:

Ce va face PNL dacă Guvernul Orban va fi demis. «Decizia noastră este luată»

Ce ordonanțe de urgență a dat Guvernul Orban pe ultima sută de metri

Traian Băsescu ”Victor Ponta și-a vândut voturile la toată lumea politică”

Fostul președinte Traian Băsescu s-a arătat optimist înaintea ședinței camerelor reunite ale Parlamentului. Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta că și-a vândut voturile ”la toată lumea politică. „Ponta și-a vândut voturile la toată lumea politică. În baza promisiunii că nu va vota moțiunea, Orban i-a dat subvenție ca și cum ar fi fost partid parlamentar care a participat la alegeri. Acum a luat probabil ceva și de la Ciolacu, o promisiune. În realitate, nu cred că va cădea guvernul, nimeni nu are acest interes”, a spus Traian Băsescu la Digi 24.

Moțiunea de cenzură, depusă de PSD și UDMR

PSD a depus, joi, 30 ianuarie, la Parlament moțiunea numită „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti”. Potrivit acesteia, guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere. Moţiunea a fost semnată de 208 parlamentari de la PSD şi UDMR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net