Guvernul ia de la bogaţi ca să dea la săraci. Premierul Victor Ponta a anunţat, luni după-masă, că produsele de lux vor fi accizate, începând cu 1 septembrie. Asta pentru a face rost de bani ca să ieftinească pâinea cea de toate zilele.


Astfel, bijuteriile din aur sau platină de până la 14 K, cu excepţia verighetelor, vor fi accizate cu 1 euro/gram, iar cele care depăşesc 14 K, cu 2 euro/gram.

Pentru maşini, acciza va fi aplicată în cazulmaşinilor puternice, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 centimetri cubi, potrivit Mediafax. Confecţiile din blănuri naturale vor fi şi ele impozitate cu sume cuprinse între 50 şi 1.200 de euro bucata, în funcţie de valoarea lor.

Blănurile se vor scumpi de la 1 septembrie

CLIIMA20130730_0168_1.jpg

O pâine care acum costă 1 leu ar putea fi cu 15 bani mai ieftină

Alte bunuri de lux pentru care vor fi aplicate accize sunt iahturile, ceasurile de lux şi anumite tipuri de armament. Totodată, acciza la alcool va creşte şi ea, din toamnă, de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru. Pe de altă parte, pâinea s-ar putea ieftini de la 1 septembrie, atunci când  taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9% de la 24%.

 
 
Loading...