Guvernul vrea mai mulți bani de la noi! Uite ce ne pregătește!

Ultima actualizare:

Bani, cât mai mulți bani de la români! Asta pune la cale Guvernul. De data aceasta, vor taxe noi pentru Fondul Cinematografic, ceea ce va duce la creșterea facturilor de Internet, a abonamentului de cablu și telefon, dar și la un preț mai mare al biletului de cinema.

âNoul ministru al culturii, Corina Șuteu, a publicat un proiect pentru resuscitarea producției românești de film prin introducerea unor taxe care, în cele din urmă, ne vor afecta pe toți.  Dacă se va pune în practică, s-ar mări sumele pe care le plătim pentru Internet, abonament de cablu și telefon, dar și la un preț mai mare al biletului de cinema.

Taxele noi pentru Fondul Cinematografic ar afecta direct televiziunile, furnizorii de telefonie mobilă, operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc și chiar proprietarilor de săli de cinema.

Măsura, ce are ca scop resuscitarea producției românești de film, a reușit să nemulțumească pe toată lumea, inclusiv pe o mare parte a breslei cineaștilor. „Nu e nimeni bucuros, iar cineaștii nu au fost consultați. Sau, dacă au fost, s-a întâmplat la colțul străzii. Am înțeles că miercuri (31 august) vor să treacă ordonanța și urmează să schimbe CNC-ul cu tot felul de aberații. Ideea de a finanța 100% o producție ne întoarce la comunism și, probabil că, odată cu finanțarea va apărea și ciudata poveste a DNA-ului în film”, spune regizorul Ioan Cărmăzan, preşedinte UARF, citat de hotnews.ro.

Facturi mai mari la Internet

În proiectul prezentat de Ministerul Culturii se arată că o taxă de 1% se va aplica tuturor operatorilor economici pentru retransmisia emisiunilor de televiziune și că toţi banii vor merge către Fondul Cinematografic.

Marile companii de pe piața serviciilor de televiziune și de internet, care furnizează și telefonie fixă și mobilă, vor fi afectate. Sunt prevăzute contribuţii de 1% din încasările lunare realizate de furnizorii de servicii de Internet, inclusiv prin serviciile de telefonie mobilă, contribuţie care se adaugă preţului pentru serviciile oferite.

Taxați dacă nu dau filme românești

Prețul biletelor la cinematograf ar putea să crească, pentru că ordonanţa prevede majorarea contribuţiilor cinematografelor de la 4%, la 5%. În cazul în care acestea nu vor asigura anual 20% producţii româneşti, taxa va urca la 9%.

Proiectul prevede și o taxare a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc. 2% vor merge direct la Fondul Cinematografic, iar în plus este prevăzută colectarea unei contribuţii de 4% din profitul anual realizat de operatorii economici care organizează jocuri de noroc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net