Hai la fortăreaţă! Turiştii au luat cu asalt Cetatea Devei

Ultima actualizare:

    De la redeschiderea fortăreţei n-au lipsit cavalerii în armuri
De la redeschiderea fortăreţei n-au lipsit cavalerii în armuri

Mii de vizitatori au urcat duminică în Cetatea Devei, unul dintre cele mai importante monumente istorice din Transilvania. Incintele exterioare ale Cetăţii au fost deschise după trei ani în care s-au aflat în şantier.

Atraşi de vremea frumoasă şi de farmecul fortăreţei ridicate acum 750 de ani, turişti din toate colţurile ţării au stat duminică la coadă, zeci de minute, pentru a păşi în Cetatea Devei. După trei ani în care s-au efectuat lucrări de restaurare, fortăreaţa medievală li s-a înfăţişat oaspeţilor în “haine” noi: locuri mai uşor accesibile, încăperi şi ziduri recondiţionate, un pod nou şi o scară cu aproape 200 de trepte.

Cetatea Devei, magnet pentru vizitatori
Cetatea Devei, magnet pentru vizitatori

Pe platoul de artilerie au fost admirate paradele ordinelor cavalereşti din Braşov, Târgu Mureş, Sebeş, Sighişoara şi Hunedoara, iar oaspeţii s-au bucurat de recitaluri ale trupei Arhaica din Deva şi al grupului Cimpoierii din Hunedoara.

Reparaţiile au costat nouă milioane de euro, finanţare provenită din Fondul European de Dezvoltare Regională.Mai multe fotografii spectaculoase pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net