Hai la mare! Uite care sunt prețurile, începând de pe 1 iunie, la hoteluri și la pensiuni

Ultima actualizare:

    Soare, plajă, mare - trei ingrediente irezistibileFotografii: click.ro
Soare, plajă, mare - trei ingrediente irezistibileFotografii: click.ro

Românii pot circula nestingheriţi în afara localităţii, de pe 1 iunie, fără să mai fie nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere. Tot de pe 1 iunie se deschid şi terasele, iar pe litoral sunt aşteptaţi primii turişti.

Deşi vremea rămâne capricioasă, operatorii din turism speră că primii turişti vor veni pe litoral chiar de pe 1 iunie. De aceea, hotelurile s-au pregătit, luând măsuri de igienă sporite, terasele sunt amenajate conform reglementărilor, iar şezlongurile păstrează distanţa de 2 metri în aşezarea pe plajă.

Mamaia: 420 de lei camera la 4 stele

La hotelurile din Mamaia sau la cele din sudul litoralului, o cameră se poate rezerva pentru o noapte cu preţuri care pleacă de la 200 de lei. Totul depinde de numărul de stele pe care le are hotelul şi de alte facilităţi puse la dispoziţia oaspeţilor. De exemplu, la Hotelul Parc din Mamaia, o cameră costă 218 lei pe noapte, începând cu data de 1 iunie. Tot de pe 1 iunie, hotelul Alcor din Mamaia (4 stele) îşi aşteaptă turiştii cu preţuri plecând de la 420 de lei pe noapte. Hotelul Central din aceeaşi staţiune vinde o cameră cu 350 de lei pe noapte, iar Hotel Iaki - cu 97 de euro pentru o noapte, începând cu 5 iunie.

200 de lei pe noapte la Neptun

În sudul litoralului, hotelul Cocor (4 stele) din Neptun oferă camere, începând cu 1 iunie, cu preţuri care pleacă de le 310 lei pentru o noapte. Hotelul Insula din Neptun închiriază camera cu 270 de lei pentru o noapte la deschiderea sezonului. La hotel Recif (3 stele) din Neptun, puteţi rezerva o cameră cu 200 de lei pentru o noapte. Preţuri mai bune puteţi găsi dacă apelaţi la agenţiile de turism.

“Plătești două nopți și stai trei”

„Litoralul românesc îşi deschide porţile şi îşi aşteaptă turiştii începând cu 1 iunie. O noapte de cazare pentru 2 persoane pleacă de la 210 lei la  Zenith (Mamaia) şi ajunge până la 985 de lei camera la White Tower în Mamaia”, arată Ionuț Chirică, de la agenția de turism Johny Touring. “În sudul litoralului vorbim de 120 lei camera la BluMarine, 3 stele, în Eforie Nord, până la 616 lei camera la Mera Resort, 4 stele, din Venus. Sunt şi oferte speciale, precum cele de la Pirates Resort Mamaia: plăteşti două nopţi şi stai trei”, detaliază Chirică.

Plimbări pe canalele mirifice din Delta Dunării

Şi în Delta Dunării, totul este pregătit pentru sosirea primilor turişti. Operatorii şi-au luat toate măsurile de siguranţă, astfel încât bărcile vor circula la jumătate din capacitatea maximă admisă, se vor purta măşti, iar mâinile vor fi dezinfectate la urcarea şi la coborârea pe pontoane. O cameră la o pensiune sau la un hotel din Delta Dunării pleacă de la 150 - 200 de lei pentru o noapte. Gazdele vă aşteaptă cu tradiţionalul borş de peşte, cu saramură sau plachie de crap și cu  alte delicatese tradiționale. Pensiunile vă oferă și plimbări de neuitat cu barca, pe canalele mirifice ale Deltei, la vărsarea Dunării și pe lacuri, în universul păsărilor. Nu trebuie omise excursiile în Pădurea Letea ori în Pădurea Caraorman. Mai mult, de miercuri, 3 iunie, pescarii își pot întinde undițele și lansetele, întrucât pe 2 iunie este ultima zi de prohibiție.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net