În acest weekend, puteți mânca pe săturate carne de oaie, perpelită bine la proțap, pastramă și tocăniță făcută ca la mama ei, tot cu carne de oaie. Crescătorii de ovine din țară vin la București, la Piața Obor, și vă spune ”Alege oaia!”. În Parcul Național găsiți plăcinta de dovleac uriașă și cârnatul de 100 de metri.


Campania națională de informare și promovare „Alege oaia!”, lansată de ministrul agriculturii Petre Daea, continuă în acest weekend în București. Caravana campaniei se va afla sâmbătă și duminică, 4-5 noiembrie, în Piața Obor unde crescătorii de ovine îi vor aștepta pe vizitatori să guste gratuit din tocănița și din pastrama pregătite la fața locului, dar și să le răspundă la toate întrebările și curiozitățile.

În spațiul destinat acestui eveniment se vor pregăti mâncăruri tradiționale din carne de oaie, ce vor fi oferite, gratuit, spre degustare vizitatorilor. Cu rețete noi sau de odinioară, cei prezenți vor îmbia vizitatorii să deguste și să aprecieze aromele speciale ale bucatelor românești, anunță Ministerul Agriculturii.

De asemenea, cei interesați vor putea achiziționa carne de oaie proaspătă sau preparată în diferite moduri, cașcaval, brânză de burduf cu aromă de cetină de brad și must, întrucât la târg vor fi prezenți și producători autohtoni, ce îşi vor expune produsele, spre comercializare.

Imaginea tabloului de târg românesc va fi completată de prezența unui producător de bere, într-un cadru amenajat rustic. Acesta va oferi, spre vânzare, un sortiment de bere și va participa la activitățile târgului prin organizarea de jocuri interactive și concursuri adresate vizitatorilor.  Se dorește a fi o manifestare a spiritului românesc, a tradițiilor și a obiceiurilor care trebuie păstrate, cultivate și transmise generațiilor viitoare.

Programul târgului

Evenimentul din Piața Obor se va desfășura sâmbătă, 4 noiembrie 2017, între orele 10.00-18.00 și duminică, 5 noiembrie 2017, între orele 10.00-16.00. De săptămâna viitoare, Caravana „Alege Oaia” va putea fi găsită şi în alte locaţii din ţară. Astfel, pe 11 noiembrie, Caravana va poposi la Ploieşti, pe Platoul din faţa Palatului Culturii.

În demersul său, Ministerul Agriculturii are sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc  să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie. Obiectivul final al acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie.

Plăcintă gigant cu dovleac și cârnatul de 100 m

Weekend-ul acesta, în Parcul Național, bucureștenii vor fi răsfățați cu un adevărat regal culinar. Vedetele evenimentului vor fi plăcintă cu dovleac, plăcintă care va depăși lungimea de 15 metri, și cârnatul tradițional românesc,cu lungimea de peste 100 de metri, care vor fi gătite în față pofticioșilor de gospodine și bucătari iscusiti.

Nu vor lipsi delicatesele toamnei: pastră, mustulvarză a la Cluj , gulaș, sarmale, fasole, cu cârnați, tocănițe dulci și piperate, pastramă la ceaun, bulz din brânză proaspătă, plăcintele maramureşene, pâinea coaptă în cuptor și pe vatra, dulciuri de felurite feluri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane , mușchiuleț, mici,  vin și bere.

Meşterii populari  vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: