Hai la plimbare cu Taxi Moşu’! Nea Mihai are reni, leduri şi boxe la maşină

Ultima actualizare:

    O maşină de poveste pe străzile din Câmpulung Muscel: Taxi Moşu’Foto: "Adevărul"
O maşină de poveste pe străzile din Câmpulung Muscel: Taxi Moşu’Foto: "Adevărul"

Moș Crăciun nu mai locuiește în Laponia, ci s-a mutat la Câmpulung Muscel, în Argeş. Mihai Pricop (47 de ani) are un taxi cu cu mii de becuri, reni luminoși şi boxe din care răsună numai colinde. Nea Mihai îi plimbă gratis pe micuţi în fiecare zi.

Taximetristul topit după copii şi după Sărbătorile de iarnă este originar din Moldova şi lucrat înainte ca miner. Toţi banii pe care i-a primit prin ordonanță, după ce a renunţat la munca grea, i-a investit în taximetrie. Din 2006, la fiecare sfârşit de an, îşi transformă unul dintre taxiuri, un Cielo roșu, în “Sania lui Moș Crăciun”. El i-a ataşat maşinii o pereche de reni luminoşi, a montat 1.800 de leduri şi două boxe din care răsună colinde, apoi a denumit-o Taxi Moşu’. Mai mult, nea Mihai conduce în “ţinuta de lucru” a lui Moş Crăciun. 

30.000 de bomboane pentru prichindei

În luna decembrie, el îi plimbă gratis pe cei mici, între orele 17.00 și 19.00. ”Nu iau nici un ban în cazul copiilor, fiindcă sunt fericiți când urcă în Taxi Moșu. Toți micuţii pe care îi plimb primesc bomboane. Am provizii mari”, zâmbeşte Mihai Pricop. Grație unui sponsor, are pregătite 20 de baxuri care conţin, în total, 30.000 de bomboane.


    “Moşule, ce darnic eşti!”, par să exclame cei miciFoto:
“Moşule, ce darnic eşti!”, par să exclame cei miciFoto:

”Taximetrul are și un Moș Crăciun-locomotivă, care m-a costat 2.300 lei. Aranjarea mașinii durează patru-cinci zile. În Taxi Moşu’ am pus și un transformator, în care am investit 1.600 de lei, iar la boxe se ascultă doar colinde”, se mândreşte taximetristul cu suflet de uriaş.

Click! spune

Mihai Pricop le aduce bucurii şi celor care nu-i sunt pasageri. În fiecare an, fostul miner merge cu daruri, de la dulciuri până la televizore, în cămine de bătrâni sau la case de copii.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net