Haos la mall! Cum a fost primul weekend în care clienții au mâncat în oraș doar cu "pașaport COVID”

Ultima actualizare:

    Vaccinaţi. Au avut voie să mănânce în interiorul mall-ului. Nevaccinaţi.  Și-au luat mâncare din interior, dar au mâncat pe trotuarFotografii: BLITZ
Vaccinaţi. Au avut voie să mănânce în interiorul mall-ului. Nevaccinaţi. Și-au luat mâncare din interior, dar au mâncat pe trotuarFotografii: BLITZ

A fost haos, în weekend, la mall! Cozi la restaurante şi mizerie de nedescris lăsată în urma lor de cei care nu au avut certificat verde COVID, dar au mâncat din pungă pe unde au apucat. Incredibil este faptul că, deşi la masă nu au voie să se întâlnească, vaccinaţii şi nevaccinaţii au petrecut minute bune la coadă, unii lângă ceilalţi.

Certificatul verde le-a dat mari bătăi de cap angajaţilor din mall-uri. În weekend, mulţi bucureşteni şi ilfoveni au ieşit la Băneasa Shopping City, care a anunţat pe site că este deschis pentru toată lumea.

Ajunşi acolo, oamenii şi-au dat seama că spaţiile au fost reconfigurate, în zonele de luat masa şi la locurile de joacă pentru copii. Cei vaccinaţi, testaţi sau care au trecut prin boală au arătat certificatul verde COVID unui paznic şi s-au putut aşeza la masă, ca să-şi savureze în tihnă burgerul, salata ori aripioarele picante.


    Agentul de pază a verificat certificatele conform noilor restricțiiFoto: BLITZ
Agentul de pază a verificat certificatele conform noilor restricțiiFoto: BLITZ

În schimb, ceilalţi au fost lăsaţi să-şi cumpere la pachet. Doar că nu au plecat cu produsele acasă, ci le-au pus pe tăvi şi le-au mâncat pe unde au apucat.

Mizerie de nedescris lăsată de cei care au mâncat afară

Mulţi s-au aşezat pe mobilierul din faţa complexului comercial şi au lăsat în urma lor o mizerie de nedescris.

”Noi v-am primi pe toţi, dar autorităţile ne impun”, s-au scuzat reprezentanţii mall-ului pe diverse panouri, în zona unde accesul în restaurant şi la cafenele este restricţionat. Degeaba toate aceste măsuri! Vaccinaţii şi nevaccinaţii s-au întâlnit la aceeaşi coadă, unde au stat apropiaţi minute în şir, şi au fost serviţi de aceleaşi persoane. Să nu mai vorbim despre faptul că zona de luat masa nu este împrejmuită cu geamuri, ci doar cu o bandă roşie, astfel că pe lângă ea poate staţiona oricine.


    La cinematograf era pustiuFoto: BLITZ
La cinematograf era pustiuFoto: BLITZ

„Am vaccinul, certificatul verde, mi-am scanat telefonul. Poate dacă mai multă lume ar face acest pas, să se vaccineze, am scăpa de toată mascarada asta mai repede”, este de părere un tânăr.Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, a anunţat încă de vineri că persoanele care doresc să meargă la restaurantele din interiorul mall-urilor, în zona de food-court, trebuie să prezinte certificatul verde COVID-19.


    Ce mizerie a rămas pe băncile de la intrarea în mall!Foto: BLITZ
Ce mizerie a rămas pe băncile de la intrarea în mall!Foto: BLITZ

Regula se aplică în localităţile care au intrat în scenariul roşu, după ce incidenţa a trecut de 3 la mia de locuitori.

Certificatul verde este necesar şi pentru accesul la evenimente publice şi private, concerte, spectacole, piscine, cinematografe, teatre, săli de fitness. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net