Haosul de pe Fabrica de Glucoză, departe de a se termina în septembrie, aşa cum a promis Gabriela Firea

Ultima actualizare:

    În timp ce muncitorii  se ascund de soare,  șoferii se chinuie  să traverseze șantierulfotografii: Florin Şuler
În timp ce muncitorii se ascund de soare, șoferii se chinuie să traverseze șantierulfotografii: Florin Şuler

”Strada Fabrica de Glucoză va fi gata în luna septembrie”. Este promisiunea făcută de primarul Capitalei Gabriela Firea despre modernizarea uneia dintre cele două intrări în oraş ale A3 (Ploieşti-Bucureşti). Reporterii Click! au fost să vadă stadiul lucrărilor care au început anul trecut în august, dar sunt departe de finalizare.

Proiectul a fost prezentat prima dată în 2010, dar a fost tergiversat cu preţul a zeci de maşini făcute praf în craterele de pe Fabrica de Glucoză. În cele din urmă, când toată lumea îşi luase gândul, iar şoferii ocoleau zona, s-a dat startul lucrărilor. Costul total actualizat al obiectivului de investiţii este de 12,3 milioane euro. ”Deşi termenul iniţial de finalizare a lucrării era de 15 luni, a fost convenit cu constructorul un termen de 12 luni, urmând a fi gata în septembrie anul viitor (nr. septembrie 2019)”, declara primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în noiembrie 2018, la una dintre vizitele pe şantier. Deşi reprezentanţii Municipalităţii spun că totul este în grafic, şoferii care traversează zona sunt sceptici că strada va arăta ca în proiect în septembrie. ”Poate în visele lor să aibă strada asta patru benzi, iluminat, trotuare şi piste de biciclete în trei luni”, spune Ionuţ Ionel, în timp ce face slalom printre gropi. ”Din birouri lucrurile se văd bine, dar să vină aici pe stradă să vadă realitatea!”, strigă din maşină Silviu Cutieru. 

O simplă privire şi îţi dădeai seama imediat că şantierul nu va fi finalizat la timp. Pe şantier ar fi trebuit să muncească, potrivit Primăriei Capitalei, 130 de oameni cu 30 de utilaje. Noi am luat strada la pas, pe toată lungimea de 1,8 km,  dar nu am văzut decât puţini muncitori în exerciţiul funcţiunii şi doar utilaje încremenite. Majoritatea constructorilor mâncau, se plimbau de ici-colo sau pur şi simplu vegetau, toropiţi de căldură. Oficial s-au terminat exproprierile, demolările şi defrişările şi se lucrează la utilităţi şi se construiesc zidurile de sprijin ale terasamentului noii străzi. Intersecţia dintre str. Fabrica de Glucoză şi str. Barbu Văcărescu, unde se efectuează cele mai complexe lucrări, este cel mai mult rămasă în urmă.

O bucată din casa de la numărul 4 a rămas în continuare în mijlocul şantierului, semn că proprietarii nu s-au înţeles nici acum cu cei care execută lucrarea. Pentru a-i pedepsi, muncitorii au săpat pe lângă ei şi le-au tăiat utilităţile, semn că bătălia constructorului nu se dă cu termenele, ci cu riveranii. O imensă groapă face accesul în casă o adevărată aventură, dar dacă te apropii, un câine foarte agresiv îţi dă semnalul “pe aici nu se trece”. Este singurul zgomot care arată că pe str. Fabrica de Glucoză există activitate.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net