Hellvig, despre acoperiții din politică: "Există interesul de a destabiliza SRI"

Ultima actualizare:

    Eduard Hellvig a răspuns acuzațiilor lansate la adresa SRIFoto: Wikipedia
Eduard Hellvig a răspuns acuzațiilor lansate la adresa SRIFoto: Wikipedia

Miercuri, 25 ianuarie, Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații s-a prezentat la Parlament pentru a răspunde la întrebările puse de Comisia de Control a SRI. El a adus o mulțime de documente pentru a-și susține argumentele, iar după terminarea audierilor, Hellvig a susținut și o conferință de presă.

Directorul SRI a susținut în fața jurnaliștilor un discurs prin care a încercat să apere instituția pe care o conduce și o reprezintă, după ce în ultimele zile au fost lansate mai multe acuzații la adresa Serviciului Român de Informații.

"Suntem martori la atacuri fără precedent la adresa SRI și vreau să punctez anumite lucruri. Am sesizat că există interesul de a destabiliza o instituție puternică și serioasă a statului român. Le spun tuturor, mai ales celor bună credință: SRI are instrumente validate în timp să se apere atât pe el, dar mai ales pe cetățenii României. Un SRI slab ar însemna o Românie dezarmată în fața amenințărilor. Nu am date și dovezi care să confirme tot ce se spune în spațiul public. Pentru orice presupus abuz sau încălcări ale legii care implică SRI, Comisia de Control trebuie sesizată. Demonizarea SRI prin atragerea în zona speculațiilor îi afectează pe angajații noștri loiali, ne afectează menirea și misiunea dată de lege. Ne este greu să ne apărăm pentru că fiecare mesaj transmis este interpretat. Cei care ne atacă știu că nu vom intra în acest joc și de aceea continuă. Am speranța că aceste lucruri se vor opri."

"Subliniez hotărârea mea de a ține SRI în limitele cadrului legal. Cei care mă cunosc știu că urăsc abuzurile. SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică și justiție. În mandatul meu, SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere. În mandatul meu, SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri. [...]  Înțeleg discuțiile cu privire la buget, dar cheltuielile cu asigurarea securității întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate", a declarat Eduard Hellvig, directorul SRI, potrivit Digi 34.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net