Doi ani! Atât au răsuflat uşuraţi şoferii care parchează neregulamentar pe străzile sectorului 3, cel mai mare din Capitală, dar acum visul frumos s-a terminat: autorităţile locale au decis să reia activitatea hingherilor de maşini. Taxa pentru recuperarea autovehiculului ridicat va fi de aproximativ 752 de lei.


Potrivit hotărârii luate săptămâna trecută de membrii Consiliului Local al sectorului 3, în termen de o lună va fi organizată o licitaţie pentru stabilirea firmei care va urmări modul cum parchează şoferii în această zonă a Capitalei.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani, iar potrivit calculelor specialiştilor primăriei se estimează că vor fi ridicate circa 20 de maşini pe zi. „Sperăm să curăţăm străzile de autovehiculele parcate neregulamentar", a declarat în susţinerea proiectului edilul Robert Negoiţă. Şoferii nu sunt atât de fericiţi şi se aşteaptă la abuzuri. „S-au mai ridicat maşinile şi au fost multe abuzuri!

Ce garanţie primim că nu o să fie ferite automobilele şmecherilor?", se arată sceptic Dragoş, un conducător auto care a păţit-o. O altă licitaţie va fi organizată pentru stabilirea unei firme care să se ocupe şi de curăţarea parcărilor de maşinile abandonate.

„În cazul acestora, se va lipi întâi o somaţie pe caroseria autovehiculului, prin care se va cere eliberarea locului în care staţionează în termen de 10 zile. Dacă proprietarul nu dă curs avertizării, va fi sancţionat cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei", se arată în documentul avizat de aleşii bucureştenilor din sectorul 3. Dacă maşina abandonată şi ridicată nu este revendicată, ea va fi vândută de autorităţi.

Maşinile se ridică în sectoarele 1, 4 şi 6

Maşinile parcate neregulamentar se ridică deja în sectoarele 1, 4 şi 6. Primul sector al Capitalei este pionierul în apariţia "hingherilor de maşini", care lucrează pe străzi din 2009.

Tarifele pentru recuperarea maşinii sunt cele mai mici din oraş: 434 de lei care acoperă ridicarea, transportul şi „cazarea" acesteia. În sectoarele 4 şi 6 maşinile se ridică din 2010. Tarifele pe care trebuie să le plătească şoferii pentru a-şi lua maşinile sunt: 496 de lei în sectorul lui Piedone şi 677, 3 lei în ultimul sector al Bucureştiului.

Loading...