"Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane". Ce îi învaţă un profesor de religie pe elevii din Braşov

Ultima actualizare:

    Profesorul de religie le-a dat elevilor o broşură împotriva homofobieiFoto: Click!
Profesorul de religie le-a dat elevilor o broşură împotriva homofobieiFoto: Click!

Un profesor de Religie a distribuit elevilor o broşura intitulată "Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane". Colegiul din Braşov unde a avut loc întâmplarea a demarat o anchetă în acest caz, după ce mai mulţi elevi s-au plâns că profesorul are un discurs intolerant şi discriminatoriu.

Elevii Colegiului "Nicolae Titulescu" din Braşov au făcut o sesizare după ce profesorul lor de religie le-a distribuit o broşură intitulată "Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane".  Ei s-au adresat Asociaţiei Secular-Umaniste din România (ASUR), conform hotnews.ro. 

Broşura a fost distribuită elevilor luni, 20 aprilie
Broşura a fost distribuită elevilor luni, 20 aprilie

"Luni, 20 aprilie, în cadrul orei de religie, dl. DC a distribuit elevilor o broşura intitulată «Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane, editată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), în care homosexualitatea este prezentată drept o «fărădelege», o «boală», un «stigmat», o «ameninţare a civilizaţiei». Prezentând drept «argumente» o înşiruire stupefiantă de falsuri, răstălmăciri şi opinii personale demne de procesele Inchiziţiei, broşura legitimează discriminarea oamenilor în funcţie de orientarea sexuală şi incită la acţiuni violente: «cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac»", informează Asociatia Secular-Umanista din Romania.

Ei mai precizează că au solicitat conducerii liceului şi Inspectoratului Şcolar Braşov să demareze o anchetă internă şi "Ministerului Educaţiei să elaboreze şi să implementeze un set de politici educaţionale destinate a preveni infiltrarea grupărilor religioase fundamentaliste în şcoli pentru a preveni propaganda homofobă şi încurajarea atitudinilor violente în rândul elevilor".

Directoare colegiului, Săndica Josu, a declarat, conform hotnews.ro, că gestul profesorului Dorel Chiriţă nu a fost făcut cu acordul şcolii şi a demarat deja o anchetă.

"Eu am demarat deja ancheta internă, am vorbit deja cu profesorul, iar colegul mi-a spus că nu citise acea broşura. Urmează ancheta, este în curs, comisia de profil din şcoală îşi va face treaba", a spus, pentru hotnews.ro, directorea Colegiului "Nicolae Titulescu" din Braşov. Săndica Josu a subliniat că "în niciun caz nu s-a făcut cu aprobarea şcolii" distribuirea broşurii în timpul orei de Religie şi a precizat că nu au mai fost manifestări similare, "este un caz izolat, iar ancheta este în curs". Potrivit conducerii Colegiului, ancheta va dura o săptămână, iar profesorul de Religie are ore aici "doar lunea". Întrebata care este poziţia sa referitor la demersul profesorului de a le împărţi elevilor această broşură, directoarea a declarat că: "Nu sunt de acord cu asa ceva, asta este motivul pentru care vineri am avut discuţia respectiva cu colegul. Nu m-am aşteptat ca elevii să continue acţiunea. Nu sunt vinovaţi copiii, ei au adus la cunoştintă directorului adjunct, de acolo am aflat. Nu suntem de acord cu astfel de manifestări".  

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net