Hoţii au fugit cu dosarele pacienţilor de la Policlinica Titan

Ultima actualizare:

    Acestea sunt geamurile pe unde au intrat hoţii care au furat din policlinică
Acestea sunt geamurile pe unde au intrat hoţii care au furat din policlinică

Se fură orice în România. Joi noapte, persoane neidentificate au sustras trei laptopuri din cea mai mare clinică medicală din Capitală, fără să fie văzuţi de cineva. Calculatoarele, pe care hoţii le vor vinde probabil la preţ redus, conţin informaţii vitale despre starea de sănătate a sute de pacienţi.

Şoc teribil pentru medicii care deţin cabinete medicale în Policlinica Titan. Vineri dimineaţă (8 ianuarie), când au venit la serviciu, au constatat că birourile lor au fost vandalizate şi „uşurate” de bunuri de mare valoare. E vorba de trei calculatoare portabile, care conţin informaţii vitale despre starea de sănătate şi istoricul medical a sute de bolnavi. Dacă cele trei aparate nu costă mai mult de 3-4.000 de lei la mâna a doua, datele personale despre afecţiunile de care suferă bucureştenii înregistraţi aici sunt inestimabile, deoarece nu mai pot fi recuperate. Printre cei călcaţi de hoţi se află şi medicul diabetolog Alina Gabriela Dia, care şi-a petrecut ieri mai toată ziua dând explicaţii poliţiştilor. „Trei cabinete au fost sparte, printre care şi al meu. Ne-au luat ce era mai uşor de transportat, laptopurile, care conţineau fişele pacienţilor”, ne-a povestit, răvăşită, doamna doctor.

Pacienţii erau ieri trimişi acasă şi sfătuiţi să revină a doua zi
Pacienţii erau ieri trimişi acasă şi sfătuiţi să revină a doua zi

Culmea e că hoţul sau hoţii, poliţiştii nu ştiu încă, a pătruns într-un cabinet pe un geam de la parter, lăsat neglijent deschis. De acolo, acesta şi-a croit drum în celelalte cabinete medicale, care comunică între ele. Vineri, la policlinica din Titan a fost vânzoleală mare. Sute de oameni s-au prezentat la consultaţii fără să ştie ce grozăvie se petrecuse cu câteva ore înainte. Accesul spre cabinetele de la parter, aripa stângă, a fost restricţionat pentru continuarea anchetei. Poliţiştii i-au audiat pe medici, pe asistente, pe paznici şi au luat amprente din cele trei încăperi.

Până la finalizarea anchetei nu vom şti de ce hoţii au ales să spargă o clinică medicală cu tradiţie în Bucureşti şi cum a fost posibil să intre, „pe uşa din faţă” cum se zice, fără ca cineva să-i repereze. În noaptea spargerii, clădirea era monitorizată de un singur paznic, care le-a spus oamenilor legii că nu a văzut ori auzit nimic suspect.

«E strigător la cer»

Nicolae Matei, 70 de ani: “Spargere la policlinică? E strigător la cer. Nu mi se pare normal să nu fie pază cum se cade într-o instituţie cu zeci de cabinete medicale dotate cu aparatură costisitoare. Sper să-i prindă repede pe făptaşi”.

Anca Bălăceanu, 43 de ani: “Ar trebui mai mulţi paznici aici, căci sunt în joc fişele medicale ale pacienţilor şi tot istoricul lor. Nu pot să cred că s-a ajuns la aşa ceva. Se fură până şi datele noastre personale”.

Nicolae Negreanu, 67 de ani: “Nu am informaţii exacte, nu vreau să acuz pe cineva pe nedrept, dar cred că cineva din interior le-a furnizat pontul acestor hoţi. Asta e ţara hoţilor şi golanilor. Nu mai scăpăm de ei în veci”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net