Şi hoţii s-au modernizat! Nu mai dau spargeri de locuinţe ca pe vremuri, cu ranga. Acum, folosesc instrumente minuscule, pe care le ţin în pachete de ţigări sau în cutiuţe pentru bomboane. Joi, doi spărgători de locuinţe „modernizaţi” au fost prinşi în flagrant de poliţiştii bucureşteni.


Au dat mai multe spargeri de locuinţe în Capitală, în ultimele luni, iar poliţiştii erau pe urmele lor. Îi filau oră de oră şi aşteptau să dea următoarea lovitură pentru a-i prinde în flagrant. Lucru care s-a şi petrecut, joi, când cei doi bărbaţi, de 30, respectiv 34 de ani au forţat uşa unei locuinţe din sectorul 5 şi au intrat pentru a fura. În ziua respectivă, hoţii au verificat mai multe scări de bloc. La un moment dat, s-au oprit la una dintre acestea şi au încercat mai multe coduri la interfon. Era ora 17.00. Într-un final, au reuşit să deschidă uşa scării şi au intrat în bloc, unde au zăbovit câteva zeci de minute. Poliţiştii i-au aşteptat, observând cum ies grăbiţi din imobil, se urcă în maşină şi pleacă în trombă, dar nu înainte să numere banii furaţi. N-au ajuns prea departe, însă, pentru că poliţiştii le-au blocat maşina în trafic, după care i-au imobilizat. 

8-act-2-15col5cm.jpg

Acestea sunt şperaclul şi celelalte ustensile folosite la spargerea yalei

 

În momentul percheziţiei, asupra individului de 34 de ani s-au găsit mai multe bijuterii de damă, iar asupra celui de 30 de ani a fost găsită o sumă de bani, în lei şi euro. Şi în maşină au fost descoperite diverse bunuri, spun poliţiştii, a căror provenineţă nu a putut fi justificată, precum şi mai mulţi bani (lei, euro şi dolari). De asemenea, asupra hoţilor au fost găsite diverse instrumente de mici dimensiuni, pe care le foloseau pentru spargerea uşilor. Acestea erau ţinute în pachete de ţigări sau în cutiuţe de „Tic-Tac”, astfel încât atunci când intrau într-un bloc, pur şi simplu, cu mâinile în buzunare, să nu dea de bănuit.

8-act-3-15-col5cm.jpg

Instrumentele erau ţinute în pachete de ţigări

 

Cei doi au fost duşi la Secţia 13 de Poliţie, unde au fost audiaţi şi unde poliţiştii au stabilit că banii şi bijuteriile fuseseră furate din apartamentul din sectorul 5. În prezent, cei doi  sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Potrivit unor surse judiciare, ambii bărbaţi sunt recidivişti. De altfel, unul dintre ei a fost eliberat, la finele anului trecut, ca urmare a faptului că s-a împăcat cu partea vătămată, spun aceleaşi surse. Şi la acel moment, infracţiunea a fost tot furt din locuinţă.

8-act-4-15col-5cm.jpg

O parte din banii furaţi şi găsiţi asupra hoţilor
Loading...
Citeste tot despre: