Hoții care au aruncat în aer un bancomat, reținuți de poliție. Sunt soț și soție

Ultima actualizare:
Bărbatul a fost imobilizat de un mascat
Bărbatul a fost imobilizat de un mascat

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au fost reținuți pentru furturi din bancomate. Anchetatorii au descins, luni, în locuința celor doi unde au descoperit elemente folosite la spargeri. În urma investigațiilor a reieșit că cei doi soți ar fi furat peste 400.000 de lei dintr-un bancomat din Arad. Acum urmează ca magistrații să hotărască dacă cei doi vor ajunge în arest.

A fost desfășurare de forțe, luni, în vestul țării. Polițiști din 7 județe și București au descins, încă de la primele ore ale dimineții, în trei locații de pe raza județului Arad. Ca în filmele de acțiune, investigatorii căutau doi hoți care le-au dat bătăi de cap în ultima perioadă. Este vorba despre doi soți bănuiți că ar fi autorii mai multor spargeri de bancomate.

Prada a fost conform așteptărilor. La percheziții anchetatorii au descoperit un întreg arsenal: instrumente de spargere, două butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal.

Bărbatul a fost prins pe o stradă din Arad și tot acolo a fost găsită și mașina folosită la comiterea faptelor.


    Bărbatul a fost imobilizat de un mascatfoto: captura YouTube
Bărbatul a fost imobilizat de un mascatfoto: captura YouTube

Cei doi au fost duși la sediul poliției unde au fost audiați timp de mai multe ore. Poliția încearcă să afle dacă ei sunt autorii mai multor infracțiuni similar.

“În urma investigațiilor a reieșit că în perioada 6 – 14 ianuarie 2019, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie, ar fi sustras peste 400.000 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul. Bărbatul și femeia au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.  Se analizează dacă cei doi reținuți în Arad au legătură cu cele 5 cazuri asemănătoare din țară ”, a declarat pentru Click! Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Arad.

Este vorba despre furtul a peste 158.000 de lei de la Braşov, dar şi cu tentative de furt la Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Brăila

Explozia bancomatului care a trezit un cartier întreg  

Un bancomat aflat lângă un magazin din orașul Arad a fost spart în noaptea de 14 ianuarie. Hoții au acționat ca în scenele filmelor de acțiune. Au pus material exploziv, apoi au fugit cu banii. Locuitorii blocurilor din apropiere au fost treziți în miez de noapte de zgomotul puternic și imediat au început să sune la 112. La fața locului au venit polițiști și au luat probe. Însă hoții au fost prinși după două luni de la comiterea faptei.

Hoții de la Arad au fost condamnați în Italia pentru furt de ochelari

Claudia (28 de ani) și Ioan Flavius Ritan (33 de ani) sunt părinții unei fetițe în vârstă de 3 ani care locuiește în Italia. Cei doi sunt cunoscuți în Peninsulă  pentru un furt inedit. În anul 2015, ajutați de un complice, aceștia au sustras nu mai puțin de  14.000 de perechi de ochelari în valoare de 250.000 de euro. Au fost condamnați  în Italia pentru această faptă.

Cei doi s-au întors în România unde s-au specializat în spargeri de bancomate.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net