Incredibil, dar adevărat! Circulația feroviară a fost dată peste cap după ce hoții au tăiat și au furat cablurile de semnalizare din zona Chiajna-Grădinari. Două trenuri au până acum întârzieri de peste o oră.


Instalația este nefuncțională încă de la primele ore ale dimineții, iar circulația se desfășoară pe un singur fir.

”Se înregisterază întârzieri în traficul trenurilor care tranzitează zona Chiajna-Grădinari. În acest moment, două trenuri de călători înregisterază întârzieri în graficul de circulație. Este vorba despre trenurile IR 1594 și IR 1696 care sosesc în București de la Craiova, respectiv Timișoara. Pe relația București-Constanța nu sunt întârzieri”, a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt la CFR Infrastructură.

Garniturile au ajuns în Gara de Nord din Capitală cu întârzieri de 75, respectiv 105 minute  minute.

Și nu sunt singurele. IR 1692- București-Timișoara a ajuns cu 75 de minute mai târziu la destinație, iar IR 1824- București-Deva cu o jumătate de oră.

Cablurile furate vor fi înlocuite după ce polițiștii de la Transporturi vor termina cercetarea la fața locului. Acestora li s-a permis să intre în perimetru după ora 12.30, iar reprezentanții CFR speră ca traficul să revină la normal în jurul orei 15.30.

Hoții pun în pericol viața călătorilor pentru cuprul pe care-l găsesc în cabluri și îl vând la fier vechi cu 20 de lei kilogramul.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: