Hoţii fură tot ce le iese în cale. Mai nou, cablurile de energie electrică din canale au devenit ţinta lor. În zona 13 Septembrie, două dintre ele au fost furate, astfel că sute de mii de bucureşteni riscă să rămână în beznă de Sărbători.


Furtul s-a produs în urmă cu trei zile din galeria subterană de lângă Casa Poporului. Atunci, mall-ul AFI Cotroceni a rămas pentru 27 de minute fără curent.

Cei de la Enel spun că cele două linii electrice de 110 kV au devenit indisponibile şi i-au trecut pe consumatori pe alte reţele.

Hoţii au furat două cabluri din canalul de la 13 Septembrie


În cazul în care apare o altă avarie sau oamenii vor folosi energia electrică în exces, reţeaua va pica de tot. Sute de mii de bucureşteni din cartierele Drumul Taberei, Militari, Cotroceni, Panduri şi jumătate din zona centrală riscă să rămână fără curent de Crăciun, aici fiind declarată stare de alertă.

„Le recomandăm locuitorilor din zona de vest a Capitalei să acorde o atenţie deosebită eficientizării consumului de energie electrică astfel încât să nu se producă eventuale avarii cauzate de supraconsum care ar putea fi cu greu remediate, într-o perioadă mai lungă de timp", au declarat reprezentantii Enel.

Echipele de intervenţie vor lucra în următoarele zile pentru a repara cablurile afectate. Pagubele şi costurile de reparaţie sunt estimate la 600.000 de lei. Poliţiştii au demarat o anchetă.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: