Hrănirea porumbeilor pe domeniul public, interzisă la Timişoara

Ultima actualizare:

    În Timșoara a fost interzisă hrănirea porumbeilor din spațiul public Foto: adevarul.ro
În Timșoara a fost interzisă hrănirea porumbeilor din spațiul public Foto: adevarul.ro

Timișorenii care mai hrănesc porumbeii din centrul orașului, de altfel simbolul urbei, riscă amenzi! Așa s-a hotărât la nivel local: interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public.

Tot mai nemulțumiți că în centrul orașului se strâng zilnic mii de înaripate care distrug fațadele clădirilor cu mizeria din cauza excrementelor acide, aleșii locali au găsit soluția: interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public. Proiectul care vizează acest lucru a fost aprobat marţi seara de Consiliul Local Timişoara.

Proiectul a făcut obiectul dezbaterilor din spaţiul public în ultimele luni, chiar și în consiliul local. În cadrul şedinţei, consilierul local PNL Daniela Mariş a propus ca hrănirea porumbeilor să fie în continuare permisă şi să se caute soluţii alternative pentru înlăturarea porumbeilor din centrul oraşului. „Sunt un simbol al nostru până la urmă. Copiii sunt obişnuiţi să meargă în centru să hrănească porumbeii. Va fi foarte greu să dezobişnuim acest lucru. Sunt de acord că sunt în număr foarte mare şi fac pagube clădirilor, dar cred că nu este o soluţie să îi înfometăm. Riscăm să devină violenţi pentru că ei  îşi vor căuta frana. Riscăm chiar să stăm la terasă şi să ne ia mâncarea din faţă sau copiilor să le smulgă din mână un cornd, de exemplu. Nu putem fi atât de radicali”, a spus Daniela Mariş, în cadrul şedinţei, scrie adevarul.ro.  

Primarul Dominic Friz, de accord cu interzicerea hrănirii porumbeilor   

Consilierul USR PLUS, Rodica Militaru, iniţiator al proiectului, a declarat că cei mai mulţi dintre cetăţeni au fost de acord cu interzicerea hrănirii. De asemenea, a mai spus că e nevoie în viitor de măsuri suplimentare pentru gestionarea problemei, iar primarul Dominic Friz a promis că interzicerea hrănirii porumbeilor e doar un prim pas în rezolvarea acestei probleme, urmând să fie căutate şi alte soluţii.    

Amenzi între 100 – 200 lei     

Această hotărâre a Consiliului Local prevede ca în primă fază să fie demarată o campanie de informare referitoare la interdicţii, iar ulterior vor fi aplicate avertismente şi doar în ultimă instanţă amenzi cuprinse între 100 şi 200 de lei. Tot marţi, Consiliul Local Timişoara a aprobat şi regulamentul de deţinere a animalelor de companie care permite transportul câinilor şi pisicilor cu mijloacele de transport în comun. 

Citește și: 

Timişorenii vor putea ţine câini şi pisici fără acordul vecinilor. În mijloacele de transport în comun le trebuie bilete 

Porumbelul ăsta a zburat de la Berlin la Oradea în 14 ore!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net